Krever kongress-behandling i LO

Krever utsettelse: - LO i Oslo, Stavanger og Trondheim krever at regjeringen utsetter vedtaket om tjenestedirektivet til LO-kongressen har behandlet saken, varsler Arne Byrkjeflot. Foto: Thomas Vemes.
Krever utsettelse: - LO i Oslo, Stavanger og Trondheim krever at regjeringen utsetter vedtaket om tjenestedirektivet til LO-kongressen har behandlet saken, varsler Arne Byrkjeflot. Foto: Thomas Vemes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjørdal (ABC Nyheter): Arne Byrkjeflot, leder av LO i Trondheim, vil sammen med LO i Oslo og LO i Stavanger starte en kampanje i fagbevegelsen for å utsette regjeringens vedtak om tjenestedirektivet.

Det gjorde Byrkjeflot klart på landsmøtet til Nei til EU fredag ettermiddag.

- Vi mener at LOs øverste organ må få si sitt til et så viktig vedtak, sier Byrkjeflot til ABC Nyheter.

Fem måneders utsettelse

LO-kongressen finner sted i mai neste år, mens statsminister Jens Stoltenberg onsdag kunngjorde at regjeringen vil fremme sitt forslag for Stortinget før jul.

- Dette dreier seg om muligheten til å ivaretea vår framtid, våre tariffavtaler. Dette er langt mer enn et taktisk spørsmå, sa Byrkjeflot til landsmøtet.

- SV og Sp burde trukket seg!

- SV og Sp burde trua med å gå ut av regjeringa hvis tjenestedirektivet blir vedtatt. Hadde det blitt regjeringskrise, ville vi fått saka utsatt til etter valget og fått en bedre situasjon., sa Byrkjelfot, og høstet stor applaus.

Han fikk tilslutning fra en rekke debattanter, blant dem SVs Reza Rezaee:

- Denne gangen må fagbevegelsen reise seg mot eliten i LO! sa han.

Forbannelse i Fagforbundet

Stein Gulbrandsen fra arbeidsutvalget i Fagforbundet fortalte landsmøtet at det allerede har kommet mange sinte telefoner fra lokallag, men kan ikke forskuttere hvordan Fagforbundet vil reagere på Arbeiderpartiets vedtak onsdag.

- Landsstyret vedtok i juni at reservasjonsretten må brukes. Vedtaket skjedde etter grundige diskusjoner ut fra hva vi så av utvikling i EØS-retten, med dommer ved EF-domstolen. Med tjenestedirektivet som skal øke handelen med tjenester, vil nasjonal arbeidsrett kun gjelde så lenge den ikke er i strid med EU-retten, sa Gulbrandsen.

Les også om José og Jens i enerom.

Personvernpolicy