Kina gir Frankrike Dalai Lama-advarsel

Den tibetanske buddhistlederen Dalai Lama. Foto: Scanpix
Den tibetanske buddhistlederen Dalai Lama. Foto: Scanpix

<pKina advarer Frankrikes president mot å møte Dalai Lama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den franske presidenten setter forholdet vårt på spill om han møter den tibetanske buddhistlederen, sa en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet fredag.

Advarselen kommer en dag før landenes ledere møtes i G20-forhandlinger i Washington, og anledningen er at den franske presidenten Nicolas Sarkozy har sagt at han vil møte Dalai Lama under et besøk i Polen neste måned.

Kinesiske styrker invaderte Tibet i 1950, og området ble annektert året etter. Dalai Lama flyktet etter et mislykket opprør mot kineserne i 1959. Kina har gjentatte ganger beskyld den spirituelle lederen for å føre en kampanje for å løsrive Tibet fra resten av landet. Dalai Lama avviser beskyldningene og sier han bare ønsker å få utvidet selvstyre for regionen for å beskytte dens unike buddhistiske kultur. (©NTB)

Personvernpolicy