Lyn/NTG kan ryke

Tomasz Sokolowski, (t.v.), Mange Simonsen og Endre Fotland Knudsen er alle produkt av det tette samarbeidet mellom FC Lyn Oslo og NTG. Samarbeidet kan få seg en knekk dersom klubben i morgen får nådestøtet av lisensnemda i fotballforbundet. (Foto: Scanpix)
Tomasz Sokolowski, (t.v.), Mange Simonsen og Endre Fotland Knudsen er alle produkt av det tette samarbeidet mellom FC Lyn Oslo og NTG. Samarbeidet kan få seg en knekk dersom klubben i morgen får nådestøtet av lisensnemda i fotballforbundet. (Foto: Scanpix)

<pFC Lyn Oslo og NTG har i flere år samarbeidet tett med det målet for øyet å fostre kommende stjerner til osloklubben. Flyttes Lyn ned til 2. divisjon kan det gode samarbeidet være over.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag møtes lisensnemnda i Norges fotballforbund for å avgjøre om FC Lyn Oslo neste sesong må spille fotball i 2. divisjon.

I Bærum følger ledelsen på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) nøye med på utviklingen i saken.

- Ja, det er klart at vi er spent på det som skjer med Lyn i disse dager. Det er viktig for oss at Lyn som klubb fortsatt står på beina etter dette. Det er ikke til å stikke under stol at vi følger godt med på det som kommer frem i media, sier sportssjef Sindre Bergan til ABC Nyheter.

Avtale i fare?

Sindre Bergan er bekymret for situasjonen for samarbeidsklubben FC Lyn Oslo. (Foto: Scanpix)Sindre Bergan er bekymret for situasjonen for samarbeidsklubben FC Lyn Oslo. (Foto: Scanpix)

I flere år har FC Lyn Oslo og NTG samarbeidet tett for å få frem toppspillere til klubben. Det er ifølge Bergan ennå ikke diskutert på skolen om hvorvidt avtalen skal fortsette eller ikke.

- Vi har en avtale som ruller og går, og vi har foreløpig ikke diskutert noe som helst vedrørende denne slik som situasjonen er i dag. Avtalen strekker seg over en treårs periode, men vurderes av begge parter hvert år. Det er viktig å understreke at avtalen vi har i dag er meget god, og det fungerer optimalt. Det er noe vi så absolutt ønsker å videreføre.

- Men vi må selvfølgelig se nærmere på dette dersom det skulle vise seg at det ikke går som vi håper, fortsetter Bergan.

- Kan det være aktuelt å si opp avtalen om Lyn flyttes ned?

- Det er det for tidlig å si noe om nå, men det vil være naturlig å gå inn på ulike sider ved samarbeidet dersom dramatiske ting skjer, sier Bergan som for de fleste kanskje er best kjent som tidligere sportssjef for de norske landslagene i langrenn.

Talentfabrikk

På NTG i Bærum går det til enhver tid 75 fotballspillere fordelt på tre årstrinn. Ifølge hjemmesiden til Lyn er det 55 gutter på skolen og av disse vil 20 få plass i troppen til Lyn/NTG. I tillegg til å ha et tilbud gjennom juniorlaget på NTG kan de også få muligheten for spill på klubbens 2. divisjonslag eller A-lag i Tippeligaen.

Flere av dagens a-spillere har sin fortid fra NTG-systemet i Bærum. Kjente Lyn-navn som Tomasz Sokolowski, Lars Kristian Eriksen (LSK neste sesong), Magne Simonsen og Jo Inge Berget (nå proff i italienske Udinese) har alle en fortid på skolen i Bærum.

Bergan sier det er et bevis på at samarbeidet har fungert.

- Gjennom både tidligere trener Henning Berg og dagens trener Kent Bergersen har klubben vist at de ønsker å satse på unge spillere og fått frem flere av elevene med fortid på NTG. Vi har naturlig nok tettest samarbeid på det sportslige plan, men vi samarbeider også noe på det administrative. Dagens sportssjef Rolf Magne Walstad overtar blant annet direktørjobben til Torgeir Bjarmann i Lyn etter nyttår, sier Bergan videre.

Personvernpolicy