John Arne Riise utvider fotballskolen

Superstjerner til Kragerø?

John Arne Riise jobber hardt med å hente gamle lagkamerater til sin egen fotballskole i Kragerø. Dirk Kuyt (t.v.) og Steven Gerrard var to av spillerne Riise kjente godt fra tiden i Liverpool og det er trolig disse det jobbes med inn mot neste sommer. (Foto: Scanpix)
John Arne Riise jobber hardt med å hente gamle lagkamerater til sin egen fotballskole i Kragerø. Dirk Kuyt (t.v.) og Steven Gerrard var to av spillerne Riise kjente godt fra tiden i Liverpool og det er trolig disse det jobbes med inn mot neste sommer. (Foto: Scanpix)

<pJohn Arne Riise hadde suksess med fjorårets fotballskole i badebyen Kragerø. I disse dager jobber sunnmøringen med å hente eks lagkamerater i Liverpool til neste års skole. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Riises Fotballskole

* I fjor søkte hele 250 stykker om plass, men det var bare mulighet til 110 deltagere.

* Selve fotballskolen ble i arrangert i tidsrommet 13.-15 juni

* Tilbudet var for gutter og jenter i alderen 12-16 år

* Stedet var Kragerø stadion i Kragerø (Telemark)

* Instruktører var personer som Åge Hareide, Tom Nordlie, Bjørn Helge Riise, Tommy Svindal Larsen og Rune Almenning Jarstein.

* Arrangementet innholdt i tillegg en golfturnering, «Adecco og John Arne Riise Invitational» i Kragerø Golfpark.

* Hovedsamarbeidspartnerne var Estatia Resort, Adecco, Adidas og P4, i tillegg til mindre lokale samarbeidspartnere.

Roma-spiller John Arne Riise er i full gang med å planlegge neste års fotballskole i Telemarks kanskje flotteste sommerperle, Kragerø.

Fjorårets arrangement ble en suksess, men Riise jobber i disse dager hardt for at konseptet og tilbudet skal bli større og bedre.

Den norske landslagsspilleren håper nå at noen av hans tidligere lagkamerater fra tiden i Premier League besøker Kragerø neste sommer.

- Jeg ønsker ikke å gå ut med konkrete navn vi jobber med, men det er riktig at vi prøver å hente store, tunge internasjonale personligheter, og da spesielt fra tiden til John Arne i Liverpool, til fotballskolen neste år, sier Riises nære medarbeider i Kragerø, Terje Wilhelmsen, til ABC Nyheter.

Gerrard og Kuyt?

John Arne Riise ble hentet til Liverpool fra franske Monaco i 2001 for rundt 50 millioner kroner og han ble tidlig en trofast tjener for daværende manager Gerrard Houllier.

Ifølge Wilhelmsen skal spillerne det jobbes mot ha nære og vennskapelige bånd til Riise. Nordmannen har selv uttalt ved ulike anledninger at en av dem han hadde mye omgang med var superstjerne og Liverpoolkaptein Steven Gerrard.

- Det er flere faktorer som må klaffe for at det skal være mulig å se dem vi jobber med i Kragerø neste sommer, men vi er positive til dette, fortsetter Wilhelmsen.

Kilder i Liverpools supporterklubb i Norge opplyser til ABC Nyheter at Riise hadde mye kontakt med spesielt to stykker på laget. Det skal i første rekke dreie seg om nevnte Steven Gerrard og den nederlandske landslagsspilleren Dirk Kuyt.

Se høydepunktene fra Liverpools kamp mot West Bromwich i Premier League her

John Arne Riise Fotballskole AS

Riise, som for tiden er det eneste norske innslaget i italiensk serie-A, ønsker å utvide det påbegynte konseptet som for første gang ble arrangert i Kragerø i fjor. I tillegg til at det er opprettet kontakt med eks. lagkamerater i Liverpool arbeides det også for å skape lignende events andre steder i landet.

- Det er John Arne som til syvende og sist bestemmer hvordan dette eventuelt skal videreutvikles, både når det gjelder innhold og hvor i Norge vi ønsker å starte med det samme. Men hovedprinsippene i fjorårspakken blir det samme. Fotballskole, foredrag og en golfturnering er viktig elementer for oss. Derfor er det ikke helt ubetydelig hvor dette kan arrangeres. Det må være lokaliteter til det, fortsetter Wilhelmsen.

Terje Wilhelmsen fungerer som daglig leder i det nystartede aksjeselskapet John Arne Riises Fotballskole AS.

Til Sverige?

Lillebror Bjørn Helge (bak) hjalp i fjor storebror på fotballskolen. Det vil han også gjøre neste år. Her er brødrene fra en samling med landslaget (Foto: Scanpix)Lillebror Bjørn Helge (bak) hjalp i fjor storebror på fotballskolen. Det vil han også gjøre neste år. Her er brødrene fra en samling med landslaget (Foto: Scanpix)

Flere av Norges fotballpersonligheter var samlet til weekenden i Kragerø på forsommeren i fjor. Landslagssjef Åge Hareide, Tom Nordlie, lillebror Bjørn Helge Riise var av de som stilte opp for sunnmøringen.

Generalsponsor er Estatia Resort, et selskap som tar sikte på å utvikle «spennende resortanlegg der sport, rekreasjon og velvære står i fokus».

Steder hvor Estatia Resort har interesser er, i tillegg til Kragerø, på Holmsbu, Norefjell, Tjøme og ved Vänern i Säffle kommune i Sverige. Trolig er det disse alternativene som er aktuelle.

- Siden Estatia er vår generalsponsor er det naturlig at vi snakker med dem om hvor vi skal prøve å få dette arrangementet gjennomført andre steder enn i Kragerø, sier Wilhelmsen om saken.

Verken John Arne Riise selv, eller hans rådgiver Jan Kvalheim, ville uttale seg i saken da ABC Nyheter kontaktet dem.

Men Kvalheim bekrefter i en sms til ABC Nyheter at Riise vil komme med en pressemelding angående fotballskolen om noen uker.

Personvernpolicy