Aarøy knuste Sogndal

<p class="hidden">KLARTE SEG: Johan Arneng, Tor Hogne Aarøy, Peter Koptef og Jonathan Parr jubler etter 1-0-scoringen </p>
KLARTE SEG: Johan Arneng, Tor Hogne Aarøy, Peter Koptef og Jonathan Parr jubler etter 1-0-scoringen

<pSogndal-spillerne håpet på et mirakel, men ble overkjørt av Tor Hogne Aarøy og Aalesund. Med 3-1-seier onsdag er det klart at Aalesund fortsetter i eliteserien.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble egentlig klart allerede lørdag. Aalesund lekte seg til 4-1-seier på Sogndals hjemmebane. Svært mye skulle til om Sogndal kunne klare å snu det onsdag.

Da måtte de svartkledde gjestene iallfall ha passet på Aalesunds superspiss Tor Hogne Aarøy. Det gjorde de ikke. I stedet fikk Aarøy regjere fritt i luftrommet og gjøre ekte hattrick.

Slukket Sogndal-håpet

Mannen som måler 2,04 meter på strømpelesten torpederte Sogndal-forsvaret, og etter første omgang hadde han slukket det som var av opprykkshåp i Sogndal-leiren.

Med tre kraftige hodestøt sørget han for 3-0 til vertene (7-1 sammenlagt). Sogndal måtte score seks ganger for å rykke opp. Det var Håvard Flo og co. aldri i nærheten av å klare.

Aalesund-spillerne gjorde nok en god kamp. Kjetil Rekdal ser ut til å ha fått orden i systemet. Peter Kopteff har blomstret den siste tiden. Onsdag spilte han nok en gang godt, og var blant annet arkitekten bak Aarøys 1-0-mål.

Flo ga seg med hodemål

For Sogndal endte opprykkshåpet i fiasko. Klubben må nå satse videre på nest øverste nivå. Men det blir uten Håvard Flo. Den siste store Flo-spilleren la opp etter onsdagens kamp.

Han markerte avskjedskampen med å score sitt lags eneste mål. I det 68. minutt headet han inn trøstemålet.

Kanskje kan nevøen Per Egil Flo være med på å sørge for nye gode Sogndal-år. Onsdag var han blant de bedre Sogndal-spillerne. (©NTB)

Personvernpolicy