Røkke trekker Dagbladet-klage

Kjell Inge Røkke trekker klagen mot Dagbladet etter at avisen onsdag beklaget oppslaget om hans private omgang med Mia Gundersen. Røkke klaget avisen inn for Pressens faglige utvalg. Sjefredaktør Anne Aasheim i Dagbladet til venstre. Foto: Scanpix.
Kjell Inge Røkke trekker klagen mot Dagbladet etter at avisen onsdag beklaget oppslaget om hans private omgang med Mia Gundersen. Røkke klaget avisen inn for Pressens faglige utvalg. Sjefredaktør Anne Aasheim i Dagbladet til venstre. Foto: Scanpix.

<pKjell Inge Røkke trekker klage til PFU etter at Dagbladet beklaget oppslag om hans privatliv.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet beklager oppslagene om Røkke i forbindelse med lanseringen av biografien om Mia Gundersen i september i år. Både papirutgaven og nettutgaven hadde fyldig dekning av saken. Røkke har klaget saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Vi mener vi gjorde en feil

«Dagbladet er enig med Røkke i at vi gikk for langt i å gjengi beskrivelsene fra Gundersen-biografien og at Røkkes rett til vern om sitt privatliv ble krenket», skriver avisen onsdag.

Dagbladet poengterer at oppslagene var i strid med Vær Varsom-plakatens punkt 4.3 om omtale av menneskers privatliv, og at de var i strid med avisens egne interne retningslinjer.

Fungerende sjefredaktør i Dagbladet, Peter Raaum, sier til ABC Nyheter at de har fått bekreftet fra Røkke at klagen vil bli trukket.

- Beklagelsen kommer etter en lang dialog med Røkke, og vi har fått bekreftet at den trekkes, sier Raaum, som fungerer som sjefredaktør i Anne Aasheims fravær.

- Kommer dere med en unnskyldning fordi dere skjønte at dere ville dømmes i PFU?

- Beklagelsen kommer fordi vi mener vi gjorde en feil, sier Raaum kort.

Per Edgar Kokkvold er diplomatisk i sitt svar om hvordan det ville endt i PFU, men svaret er ikke til å misforstå:

- Jeg vil tro at det du har sett i Dagbladet og VG er et tegn på hvordan de to avisene mener det ville gått i PFU. Det er en åpenbar sammenheng mellom de to redaksjonenes vurdering i forhold til hvordan det ville gått.

- Ikke hvilken som helst unnskyldning

Tidligere har VG beklaget, noe som førte til at Røkke trakk klagen i går. Kokkvold er fornøyd med hvordan de to avisene har håndtert saken.

- Det er ikke hvilken som helst unnskyldning vi her har sett. Begge avisene unnskylder seg på forsiden, og vier stor plass til saken inne i avisen, sier Kokkvold.

Kokkvold har ikke fått bekreftet at Røkke trekker klagen mot Dagbladet.

- Vi har ikke fått det bekreftet, men jeg regner med at vi får det bekreftet i dag, sier han.

ABC Nyheter har ikke klart å få noen kommentar fra Kjell Inge Røkke.

Personvernpolicy