- Viktig at Lyn klarer dette

<p class="hidden">Dersom Lyn blir flyttet ned to divisjoner kan det gå mange år før Oslo får oppleve de alltid intense oppgjørene mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal, her representert ved Lars Iver Strand (VIF) og Paul Obiefule (Lyn). VIF-direktør Pål Breen håper virkelig så ikke skjer. (Foto: Scanpix)  </p>
Dersom Lyn blir flyttet ned to divisjoner kan det gå mange år før Oslo får oppleve de alltid intense oppgjørene mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal, her representert ved Lars Iver Strand (VIF) og Paul Obiefule (Lyn). VIF-direktør Pål Breen håper virkelig så ikke skjer. (Foto: Scanpix) 

<pVIF-direktør Pål Breen håper erkerivalen Lyn klarer å løse de økonomiske utfordringene klubben står overfor. Han mener det ville være ekstremt trist for Oslo om Lyn blir degradert til 2. divisjon.<

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom melding om at FC Lyn Oslo står i fare for å bli degradert til 2. divisjon fordi de på nåværende tidspunkt ikke klarer å oppfylle de økonomiske kravene fotballforbundets klubblisensnemnd har for norske toppklubber.

VIF-direktør Pål Breen håper Lyn løser problemene de står ovenfor. (Foto: Scanpix)VIF-direktør Pål Breen håper Lyn løser problemene de står ovenfor. (Foto: Scanpix)

På Valle håper VIF-direktør Pål Breen at det løser seg for byrivalen.

- Det vil være svært trist, og ikke minst veldig synd, om Lyn ikke lenger skulle være en del av Tippeligaen. Selv om de i dag er vår «hovedkonkurrent» i byen mener jeg det er viktig at de forblir i toppen av norsk fotball, sier Breen til ABC Nyheter.

Tette lokaloppgjør

Lyn var truet av konkurs også i 1999, men ble da reddet av Smart Club-gründer Atle Brynestad. Klubben har vært i eliteserien sammenhengende siden 2000, men etter at Brynestad trakk seg ut tidligere i år er klubben igjen havnet i økonomiske problemer.

Dersom Lyn blir flyttet ned to divisjoner kan det gå flere år før befolkningen i hovedstaden igjen får oppleve et intenst byderby. Breen håper det ikke blir tilfellet.

- Lokaloppgjørene mot Lyn er alltid spennende og tette og vi (Lyn og Vålerenga red. anm.) har begge vært med på å skape noen fantastiske stunder på Ullevaal opp igjennom årene. Selv om vi ikke har slått dem på mange år så vil det være veldig synd, både fotballen og befolkningen i Oslo, om det skulle forsvinne.

- Det er viktig at Lyn klarer dette, fortsetter Breen.

Ifølge Aftenposten vil lisensnemnda bestemme seg på fredag hva som skjer i saken.

Dersom resultatet blir Lyn flyttes ned vil Ham Kam overta plassen til osloklubben. Breen vil ikke uttale seg om hvilket av de to lagene han helst ser spille i Tippeligaen.

- Det er umulig å svare på, er Breens korte kommentar.

Personvernpolicy