Aalesund nærmest sikret eliteserieplass

Sogndals keeper Piotr Leciejewsk (i rosa) må se ballen gå i mål etter skudd fra Daniel Arnefjord under kvalifiseringskampen til eliteserien mellom Sogndal og Aalesund FK på Fosshaugane stadion i Sogndal lørdag.  Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
Sogndals keeper Piotr Leciejewsk (i rosa) må se ballen gå i mål etter skudd fra Daniel Arnefjord under kvalifiseringskampen til eliteserien mellom Sogndal og Aalesund FK på Fosshaugane stadion i Sogndal lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.

<pAalesund med en fot i eliteserien.</p

Sogndal (NTB): Aalesund fikk polsk hjelp på veien mot fornyet kontrakt i eliteserien da Sogndal ble slått med solide 4-1 lørdag.

Luften gikk nemlig ut av Sogndal etter at Lukaz Nadolski sleivet inn 3-1 til Aalesund etter 60 minutter. Polakken skulle bare klarere et innlegg på 12-13 meters hold. Ballen gikk imidlertid i feil retning og med en lei skru lurte den seg inn i krysset bak landsmannen Piotr Leciejewski i Sogndal-målet.

Et fantastisk selvmål, sett med Aalesund-øyne.

Første omgang var jevnspilt, men det var AaFK som tok ledelsen da midtstopper Daniel Arnefjord stupte inn 1-0 etter en markeringsglipp på en corner etter drøyt 20 minutter.

Han ble byttet ut bare minutter etter med ryggproblemer.

- Jeg sa han måtte score før han kunne gi seg, gliste Aalesund-trener Kjetil Rekdal overfor TV 2 i pausen.

Presset

Hjemmelaget startet friskt i annen omgang og presset gjestene bakover på banen. Etter bare fem minutter fikk de betalt da Rune Bolseths skudd gikk via Trond Fredriksen før den fant nettmaskene bak en utspilt Nenad Novakovic.

Men Aalesund slo tilbake umiddelbart. Tor Hogne Aarøy viste at han også kan bruke beina da han satte inn en retur fra tverrligger etter at banens gigant Peter Kopteff hadde fyrt av fra 20 meter.

Bare sju minutter etter sørget Lukaz Nadolski for 3-1 med sleivsparket sitt som skulle vise seg å senke hele Sogndal-skuta.

Aalesund tok nemlig over kampen totalt og Sogndal, uten en strekkskadd Håvard Flo, så ut til å gi opp.

Én promille

På overtid sørget innbytter Diego Silva for å gjøre ydmykelsen komplett for hjemmelaget da han med sin andre berøring på ballen vippet inn 4-1.

Sogndal-trener Karl Oskar Emberland så ut som en slagen mann etter nederlaget. Laget hans spiller med all sannsynlighet i 1. divisjon også kommende sesong.

- Dette blir veldig, veldig, veldig vanskelig. Jeg tror vi har en promille sjanse. Vi må vinne 4-0, sukket han overfor TV 2.

Returkampen spilles i Aalesund onsdag. Og det skal et under til om ikke byen eksploderer i oransje og blått onsdag 12. november. (©NTB)