Henrettet for terrorangrepet på Bali

Tre islamister dømt for angrepet som tok livet av 202 mennesker på Bali i 2002 ble lørdag henrettet. Foto: AP / Scanpix.
Tre islamister dømt for angrepet som tok livet av 202 mennesker på Bali i 2002 ble lørdag henrettet. Foto: AP / Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTre ytterliggående islamister ble lørdag henrettet for å ha stått bak terrorangrepet på Bali i 2002, ifølge slektninger til to av mennene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cilacap (NTB-AFP-Reuters): Imam Samudra (38), Mukhlas (48) og hans bror Amrozi (47) var alle dømt til døden for å ha planlagt og hjulpet til med å gjennomføre angrepet som tok livet av 202 mennesker 12. oktober for drøyt seks år siden.

De ble henrettet med skudd i hjertet i et fengsel på øya Nusakambangan sør for Java, ifølge TV-stasjonen TV One.

Henrettelsene fant sted ved midnatt lørdag lokal tid. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av offisielle kilder.

Bombene på Bali gikk av ved to nattklubber som var fulle av utenlandske turister. Blant de drepte var 88 australiere, 38 indonesiere og flere briter og amerikanere.

Angrepet førte til at Indonesia brått ble ansett som ett av verdens mest terrorutsatte land.

Angret ikke

Ingen av de tre mennene har vist noen anger etter angrepet. I stedet har de fremstilt seg selv som martyrer og fremholdt at angrepet skulle straffe USA og andre vestlige land for ugjerninger i Afghanistan og andre steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en kunngjøring som ble offentliggjort av mennenes advokater før henrettelsene, sier de at «blodet deres vil være et lys for de troende og brenne som en helvetesild for hedninger og hyklere».

Familiene deres har også protestert mot dødsdommene, som de mener er urettferdige.

30 dømt

Over 30 personer er til nå dømt for bombene på Bali. Den ene ble utløst av en selvmordsbomber og den andre var plassert i en bil.

Selv om det ikke har vært noen større angrep siden 2005, regnes Indonesia fortsatt som et utsatt land.

Politiet jakter fremdeles på en ytterliggående islamist fra Malaysia, Noordin Top, som de mener har vært sentral i en rekke bombeangrep, deriblant et angrep på Bali i 2005 som tok livet av over 20 mennesker.

De ytterliggående islamistene i Indonesia er i stor grad knyttet til den sørøstasiatiske gruppa Jemaah Islamiah, som antas å ha fått finansiell støtte av al-Qaida. (©NTB)