Landslagsnektere avgjorde cupfinalen

Juble for Røas Siri Nordbys scoring  til 2 - 1 under damenes cupfinale i fotball mellom Team Strømmen FK og Røa IL på Bislett stadion i Oslo søndag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX.
Juble for Røas Siri Nordbys scoring til 2 - 1 under damenes cupfinale i fotball mellom Team Strømmen FK og Røa IL på Bislett stadion i Oslo søndag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX.

<pSeriemester Røa sikret seg «The Double» i fotball for kvinner lørdag. </p

Oslo (NTB-Sjur Natvig): Landslagsnekterne Marit Fiane Christensen, Siri Nordby og Marie Knutsen scoret da Røa fullførte sin dobbelttriumf med 3-1 over Team Strømmen i cupfinalen lørdag.

Midtstopperne Christensen og Nordby ga Røa ledelsen to ganger i en sjanserik og underholdende førsteomgang.

Nordby scoret det som ble finalens avgjørende mål direkte fra hjørnespark.

I annen omgang fullførte Marie Knutsen verket med en ny scoring fra nesten død vinkel.

Røa vant fortjent i en finale mellom to offensivt innstilte lag, men hadde også definitivt marginene på sin side. Det er for øvrig første gang av fire mulige at seriemesteren har vunnet når de to første på tabellen møtes i kvinnenes cupfinale.

Regnværet i hovedstaden knuste ambisjonen om publikumsrekord, men 6749 mennesker møtte opp på Bislett og hyllet norsk fotballs klart beste lag. Men også Hege Riises Team Strømmen fortjener ros. Røa ble slått i en av de siste serierundene og tvunget til å slite for seieren lørdag.

Sviktet

Røa tok ledelsen da Team Strømmens offsidefelle sviktet. I det 20. minutt vant Røa ballen tilbake etter en dødball, og Kristine Edner Wæhler slo i bakrommet mens Strømmen-forsvaret var på vei ut. Keeper og to forsvarere sto med armen i været da Marit Fiane Christensen forfulgte ballen, men hun var ikke offside.

En av forsvarerne hadde hengt igjen akkurat nok til å sette Røa-stopperen på riktig side, og hun plasserte rolig ballen i mål ved lengste stolpe.

Team Strømmen slo tilbake nesten umiddelbart.

Laget kontret etter en Røa-corner, og Ella Masar ble spilt fram. Hun brukte ulovlige midler for å ta seg forbi Mone Gjesteby, som hadde rykket inn i midtforsvaret fordi Siri Nordby ikke var tilbake etter corneren, men dommerne så det ikke.

Keeper Caroline Knutsen reddet amerikanerens første forsøk, men var sjanseløs på returen.

Rett i mål

Det gikk ikke mange minuttene før Røa var foran igjen, og denne gang for godt. Alle ventet at Siri Nordby skulle slå sitt hjørnespark fra høyre langt ut i feltet, ettersom alle Røa-spillerne stilte opp ved 16-meteren.

Keeper begynte å rykke ut i det hjørnesparket ble tatt, og var hjelpeløs tilskuer til at ballen passerte spilleren ved nærmeste stolpe og gikk i mål tross Nasra Abdullahs desperate klareringsforsøk på streken.

Team Strømmen-spillerne jublet noen sekunder for det de trodde var Lene Storløkkens 2-2-mål i det 35. minutt. Hun satte inn en ny keeperretur, men ble korrekt vinket av for offside. Det stoppet ikke sølvvinnerne fra serien, som stadig satte Røa-forsvaret på prøver.

Før pause var det flere ganger nære på foran Caroline Knutsen.

Etter pause fikk Røa bedre kontroll defensivt, og i det 73. minutt roet Marie Knutsen favorittenes nerver.

Etter en gjenvinning kom hun rundt på høyresiden. Hennes utoverskrudde innlegg gikk i en pen bue over keeper Ingrid Bruserud og dalte ned i lengste hjørne.

Dermed ble det seiersdans for laget fra Oslo vest. (©NTB)