Forrykende festfotball

Samir Nasri var tungen på vektskålen i toppkampen mellom Arsenal og Manchester United i Premier League i dag. Foto: Andy Rain

<pArsenal slo Manchester United i en klassiker av en fotballkamp i dag. Drøssevis med sjanser, feilaktige dommeravgjørelser, seks minutters tilleggstid og tre mål ble fasiten da Arsenal vant 2-1. </p

Etter uavgjort mot Tottenham, tap mot Stoke og uavgjort i Champions League, hadde Arsenal trykket på seg foran oppgjøret. Etter kampen var Cesc Fabregas en lettet mann.

- Det har vært frustrerende de siste kampene, og vi har snakket før kampen om hvor viktig det var å vinne denne. Nå er vi tilbake på sporet. Denne kampen er kanskje den beste vi har gjort i år, sier han til Sky Sports.

Ut i hundre

De første 20 minuttene på Emirates var et eneste langt angrep og en leksjon i velspilt festfotball. Arsenal-stopper, og tidligere Manchester United-spiller, Mikael Silvestre så ut til å ha glemt hvilken drakt han hadde på seg etter ett minutts spill. Han spilte en håpløs ball tilbake til egen keeper, og Almunia tok den like gjerne opp med hendene. Indirekte frispark og en enorm sjanse ved Michael Carrick var resultatet.

Etter ni minutter fikk gjestene et mål korrekt annulert for offside da Berbatov satte inn en en retur fra Almunia på Rooneys skudd. Og det var ikke siste gangen en oppgitt Rooney måtte se seg selv brenne gode sjanser i den første omgangen.

Arsenal mer med

En enorm United-offensiv ble så avløst da danske Nicklas Bendtner kom til sin første sjanse etter 11 minutter, men headingen gikk over. Venstresiden til the Gunners fortsatte storspillet og rullet opp flere gode muligheter, spesielt ved Gael Clichy.

Ettersom omgangen skred fram fortsatte fyrverkeriet med store muligheter for begge lag, men det var Arsenal som hadde de fleste. Midtstopperne til Alex Ferguson og co var til tider merkverdig svake.

Da 20 minutter var passert bestemte Arsenal seg for å gjøre noe med sjansesløsingen. En dårlig klarering av Dimitar Berbatov havnet hos Samir Nasri på 16 meter. Han ladet kanonen og sendte hjemmelaget i ledelsen med et skudd som gikk via Gary Neville og forbi en utmanøvrert Edwin Van der Sar.

Jubelen sto naturlig nok i taket i regntunge London.

Snytt for straffe

Etter scoringen kom United sterkere tilbake og holdt på å utlikne da Ronaldo la inn og Clichy holdt på å stusse ballen i eget bur. Fabregas, Park og Silvestre brant så noen muligheter før dommer Howard Webb unnlot å gi bortelaget straffe da en Arsenal-hånd var borti ballen i feltet rett før pause. Webb kom i andre omgang også til å si nei til en klar Arsenal-straffe da dagens mann, Nasri, ble dratt ned i feltet.

Sekunder senere ble en fantastisk intens og velspilt førsteomgang blåst av. Det var en omgang for historiebøkene, og Canal +-kommentatorene Kenneth Fredheim og Lars Tjærnås oppsummerte den som årets beste omgang i Premier League.

Nasri igjen

Og den andre halvdelen av eventyret på Emirates startet i samme tempo. To kjappe Arsenal-cornere ble avløst av et fantastisk angrep, som resulterte i scoring. Mellomrommet mellom bortelagets midtbane og forsvar ble utnyttet på fantastisk vis da småpasningene åpnet rommet for Samir Nasri som banket ballen knallhardt forbi Van der Sar. To mål for Arsenal og to mål for Nasri var forskjellen på lagene.

Ronaldo kunne redusert like etterpå, men portugiseren klarte ikke å styre en meget god avslutningsmulighet på mål. Utover i omgangen var det Manchester United som styrte, men Manuel Almunia i buret til Arsenal var på plass hver gang helt til han gikk ut med skade etter 79 minutter.

Det gikk et kaldt gufs nedover ryggen på alle med Arsenal-hjerte da innbytter Rafael klinket inn reduseringen da kampen fikk inn i overtiden. Fansen hadde oppgjøret mot Tottenham frisket i minne. Med seks minutters tillegg ble det en ulidelig slutt for Arsenal, men de holdt unna og dro i land en meget viktig og sterk seier etter en turbulent uke.

Engelsk ligafotball lørdag:

Eliteserien (12. runde):
Arsenal – Manchester U. 2-1, Wigan – Stoke 0-0, Hull – Bolton 0-1, Liverpool – West Bromwich 3-0, Sunderland – Portsmouth 1-2, West Ham – Everton 1-3.

Spilles søndag: Blackburn – Chelsea, Aston Villa – Middlesbrough, Manchester C. – Tottenham, Fulham – Newcastle.

Mesterskapsserien (16. runde):
Barnsley – Sheffield U. 1-2, Blackpool – Ipswich 0-1, Coventry – Crystal Palace 0-2, Norwich – Preston 2-2, Nottingham – Birmingham 1-1, Plymouth – Charlton 2-2, Queens Park Rangers – Cardiff 1-0, Reading – Derby 3-0, Southampton – Bristol C. 0-1, Sheffield W. – Doncaster 1-0, Wolverhampton – Burnley 2-0. (©NTB)