Jagland vil se nærmere på sexkjøp-påstander

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStortingspresident Thorbjørn Jagland vil se nærmere på påstandene om at en stortingspolitiker flere ganger skal ha fått refs for å ha foretatt sexkjøp på utenlandsreiser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han vil finne ut av hva denne saken inneholder, opplyser Jaglands rådgiver Flemming Gade Kjerschow til VG.

Visepresident i Lagtinget, Ola T. Lånke (KrF), mener at presidentskapet bør gå inn i saken dersom det kommer nye opplysninger. Han mener også at Stortinget bør få en egen etisk veileder.

– Jeg vil i det lengste tro at dette er et særtilfelle. Det er i alle fall første gang i mine elleve år her har hørt om noe slikt, sier Lånke til avisen.

Les også: Beskyldes for sexkjøp

Ubehagelig situasjon

Samtidig sier Sp-statsråd Magnhild Meltveit Kleppa at hun var vitne til en situasjon som ga henne grunn til å tro at stortingsrepresentanten som fikk refs for å ha kjøpt sex, kjøpte prostituerte.

– Det oppsto en ubehagelig situasjon, det kan jeg bekrefte, sier Kleppa til VG.

Etter episoden tok hun opp den ubehagelig situasjonen med lederen for gruppen som reiste på vegne av Stortinget. Lederen har senere informert Kleppa om at han tok opp saken med den aktuelle stortingsrepresentanten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener det er den enkelte representantens ansvar å sørge for at han representerer Stortinget og Norge på en verdig måte, sier Kleppa.

Les også: Forbud mot sexkjøp

Ikke overrasket

Jan Simonsen, som tidligere var stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, er ikke overrasket over at en stortingspolitiker kjøper sex på offisielle reiser.

– Det er ikke noe overraskende for meg at en stortingsrepresentant eventuelt kjøper seg sex på en reise. Etter at de er ferdige med møter og slikt har jo representantene fri. Da er det opp til dem hva de vil finne på, sier han til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier at han aldri selv har sett at representanter har kjøpt sex.

– Jeg tror ikke det er vanlig, men det skjer helt sikkert, sier han. Selv har han aldri kjøpt sex.

Les også: – Var på strippeklubb med stortingspolitikere

På strippeklubb

Simonsen forteller at det ikke er uvanlig at stortingsrepresentanter går på strippeklubb, og husker spesielt et besøk på Reperbahn i Hamburg i 1991.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror vi var en åtte-ti stykker som dro innom en strippeklubb på Reperbahn i Hamburg. Jeg husker det spesielt godt fordi dette ble et sjokk for flere av representantene. En av stripperne viste seg å ikke være en kvinne. Da fikk vi bakoversveis, sier Simonsen.

Det var VG som fredag skrev at en stortingsrepresentant skal ha fått refs fra daværende stortingspresident Jørgen Kosmo for å ha hatt omgang med utenlandske prostituerte. Samme representant skal også har fått kritikk for lignende forhold under den nåværende stortingsperioden, men nekter selv for å ha kjøpt sex. (©NTB)