Tidenes artist?

Slik så «tidenes artist» Rick Astley ut på sine glansdager i 1987.
Slik så «tidenes artist» Rick Astley ut på sine glansdager i 1987.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSå var det offisielt: Rick Astley ER tidenes artist. I hvert fall ifølge MTV.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fenomenet Rickrolling som har gått som en farsott over Europa og resten av verden det siste året, har tatt 80-tallsidolet Rick Astley til nye høyder. I går kveld stakk «one hit wonder»-gutten av med kanskje det aller gjeveste trofeet under MTV Europe Music Awards 2008 i Liverpool; prisen for tidenes beste artist.

Nå er det ikke MTV selv som har kommet frem til at Astley fortjener å bli hedret som tidenes artist. Det er derimot TV-kanalens seere som har stemt ham frem.

Millioner har latt seg lure

Rickrullingen går ut på at nettbrukere verden rundt lures til å klikke på en lenke som indikerer noe helt annet, men som tar dem til YouTube-siden som viser Rick Astleys 1987-hit «Never Gonna Give You Up ». I april beregnet analysebyrået SurveyUSA at mer enn 18 millioner amerikanere hadde blitt lurt til å klikke seg frem til den over 20 år gamle musikkvideoen. Samme måned samlet hundrevis av fans seg på en T-banestasjon i London utkledd som Rick Astley.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glem Elvis og Beatles, det er denne karen som har satt de dypeste sporene etter seg.Glem Elvis og Beatles, det er denne karen som har satt de dypeste sporene etter seg.

I kategorien Best Act Ever, som altså Astley vant i går, var også U2(!), Green Day(!!), Britney Spears(!!!), Christina Aguilera(!!!!) og Tokio Hotel(!!!!!) alle nominerte. Men publikum mente altså at ingen av dem kan måle seg med den britiske 80-tallsstjernen.

Astley var ikke selv til stede for å motta prisen, men sendte i stedet den amerikanske TV-personligheten, ryktesprederen og bloggeren Perez Hilton til å plukke med seg trofeet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke kvalitet

Fenomenet understreker en gang for alle hvor meningsløse denne prisutdelingen egentlig er. MTV Music Awards er først og fremst en glamorøs fest hvor stjernene feirer seg selv, men har absolutt ingenting med kvalitet å gjøre.

For øvrig ble Britney Spears hedret med to priser; for årets beste artist og for årets beste album for «Blackout». 30 Seconds To Mars mottok også to prisen; Rock Out-prisen (hva enn det måtte stå for?) og Video Star(?). Pinks «So What» fikk prisen for årets låt, mens Kanye West mottok prisen Ultimate Urban Act. Showets programleder Katy Perry ble også belønnet med pris; årets nykommer.

Sir Paul McCartney fikk i tillegg hedersprisen Ultimate Legend, men det er uvisst om denne henger høyere enn Rick Astleys Best Act Ever-trofé.

Prisutdelingen fant sted i Echo Arena i Liverpool. The Killers, Pink, Take That og Duffy var blant artistene som opptrådte på scenen.

Les mer om MTV Europe Music Awards her.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden