Stortingsrepresentant refset for sexkjøp

Foto: Scanpix
 Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn stortingsrepresentant skal minst to ganger ha fått refs for sexkjøp i utlandet. Tidligere Stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap) bekrefter dette, men stortingsmannen nekter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den erfarne stortingsrepresentanten ble innkalt til samtale hos daværende stortingspresident Jørgen Kosmo og fikk klar beskjed om å slutte å kjøpe sex på offisielle oppdrag som folkevalgt, sier Kosmo til VG.

– Jeg hadde et møte med ham. Der ga jeg klar beskjed om at dette ikke ville bli akseptert, sier Kosmo.

Stortingsrepresentanten skal så sent som i denne stortingsperioden ha fått refs for sin angivelige omgang med prostituerte.

En kvinnelig stortingsrepresentant som var med på en delegasjonsreise med mannen, skal ha reagert.

– Da sa han til meg at jeg ikke skulle blande meg borti hva andre voksne gjør, og at han ikke kunne se noen prinsipiell forskjell på å kjøpe middag til en kvinne, og å betale en kvinne for å gå til sengs, sier hun.

Nekter

Stortingsmannen selv nekter både for å ha snakket med Kosmo og for å ha kjøpt sex, og hevder at han kun har betalt for måltider med kvinner fra landene han har besøkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har aldri vært innkalt til Kosmo og jeg har aldri snakket med ham om dette. Hvorfor skulle jeg det? Dette skjønner jeg ingenting av, sier stortingspolitikeren.

VG har av hensyn til politikeren valgt å anonymisere både ham og andre kilder i saken, og det er derfor ikke kjent hvilken stortingsdelegasjon mannen er medlem av, og hvilket parti han tilhører. Men den aktuelle mannen sitter i dag på Stortinget og har flere perioder bak seg.

Ansvar

Nåværende stortingspresident Thorbjørn Jagland sier til NRK at det er en selvfølge at stortingsrepresentanter ikke kjøper sex.

– Jeg kjenner ikke saken. Den har ikke vært på mitt bord. Men jeg ser det som en selvfølge at stortingsrepresentanter ikke kjøper sex, verken her i landet eller i utlandet. Det er et ansvar som hver enkelt representant må ta, sier Jagland.

Stortinget har ingen egne retningslinjer for sexkjøp, men Jagland opplyser at hvis Stortinget vedtar en lov mot forbud mot kjøp av sex, så vil dette også gjelde stortingsrepresentantene. (©NTB)