Nå starter forandringene

Nå starter forandringene
Nå starter forandringene

Lite var forandret da amerikanerne våknet til en ny dag onsdag. Men Barack Obama kjørte neppe som vanlig sine døtre til skolen. Han satt i møte om å overta regjeringsmakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Washington/ABCNyheter) Her i Washington ryddet det kommunale parkvesen opp etter dem som feiret utenfor Det hvite hus i natt. Det første Obama må gjøre er å rydde opp de feilene som ble gjort innenfor. Samtidig kom hyllesten inn fra alle verdenshjørner. Fra Harlem til Hong Kong tror de på Obamas løfter, fra Alabama til Australia og fra Indiana til India er det skapt nytt håp om en bedre verden.

Selv sier Obama at hans første prioritet blir å løse finanskrisen og redusere skadevirkningene utover i landet. Prioritet nummer to blir å starte prosessen for å skape en ny økonomi basert på en utvikling av ny, ren energi. Prioritet nummer tre blir sannsynligvis en nedtrapping av krigen i Irak og overføring av styrker til krigen mot terroristene i Afghanistan og i grenseområdene mot Pakistan.


I morgentimens klare lys her i USA står vi nå ved det som virkelig er interessant ved amerikanske presidentvalg. Hvilket Amerika er det vi får se etter Bush? Hvordan blir Obamas USA?

Artikkelen fortsetter under bildet

Obama-tilhengere i Chicago feiret Barack Obamas valgseier langt inn i morgentimene onsdag. Men hvordan blir deres USA med Obama?Obama-tilhengere i Chicago feiret Barack Obamas valgseier langt inn i morgentimene onsdag. Men hvordan blir deres USA med Obama?

Det vil bli et mer lyttende Amerika; et mer samarbeidsvillig Amerika. Det vil bli et Amerika som er mer åpen for allianser, ikke bare langs forsvarspolitiske linjer med utgangspunkt i grensene fra Den kalde krig. Det vil bli et Amerika som for oss europeere blir lettere å forstå, fordi Obama tenker mer som oss enn det George Bush har gjort. Det vil bli et Amerika som ser framover til å bli uavhengig av utenlandsk olje, og som ønsker å gjøre ny energi til driveren i en ny økonomi som skaper verdier og oppretter arbeidsplasser i moderne industrivirksomhet for det globale marked.

Mange av hendelsene og opplevelsene gjennom hele denne lange valgkampen har fortalt om hvordan Obama er og hvordan kan vil kunne bli som president.

Han er, som amerikanerne sier, ”cool, calm and collected”. Han er rolig, konsentrert og har is i magen. Midt i et oppstyr som må være himmelvidt fra dagliglivet til en relativt ukjent politiker fra Illinois, har ikke bare Barack Obama, men også hans hustru Michelle fungert strålende med TV-kameraer rettet mot seg omtrent 24 timer i døgnet.

Behov for forandring

I bilen på vei til Washington fra Norfolk, Virginia, tirsdag hørte jeg et utdrag fra en av Barack Obamas tidlige taler i hans 21 måneder lange valgkamp. Da snakket han om behovet for forandring etter åtte katastrofale år med republikansk styre under president Bush. I forrige uke var jeg på stormøte sammen med 22.000 andre tilhørere og hørte Obama tale. Hovedbudskapet var akkurat det samme som for 21 måneder siden: Behovet for forandring i Washington. Han har holdt seg konsekvent til dette som sitt hovedtema for sin kampanje.

Obama og hans strateger har hatt tro på sitt budskap. Heller ikke har han veket langt bort fra sitt budskap selv i de hektiske siste valgkampdagene der uavhengige grupper av McCain-tilhengere har trukket fram alle de elementene som kunne være negative og bringe fram fremmedfrykt. De forsøkte å spore tvil om Obamas fundamentale troverdighet, hans lojalitet og hans vilje til å forsvare Amerikas interesser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Barack Obama md sin kone Michelle og døtrene Malia og Sasha. De virker bemerkelsesverdig naturlige, avslappede og trygge på seg selv. Nå kan Obama inspirere USA og amerikanerne selv til å bli tryggere på seg selv etter Bush.Barack Obama md sin kone Michelle og døtrene Malia og Sasha. De virker bemerkelsesverdig naturlige, avslappede og trygge på seg selv. Nå kan Obama inspirere USA og amerikanerne selv til å bli tryggere på seg selv etter Bush.

Dette ga for oss kommentatorer kampanjen ny spenning i siste fase, men for Obama og hans folk må det ha vært å begynne å tvile. Skulle skittkasterne lykkes? Men Obama beholdt fatningen, og det eneste han gjorde var å be velgerne høre mer på ham når han snakker om det han vil gjøre, enn når motstanderne snakker om hva de tror han vil gjøre. Så har han fortsatt å spre sitt budskap.

En inspirerende president

Den åpenbare forbedringen som både amerikanere og andre vil oppleve med en president Obama, vil være at amerikanerne har fått en inspirerende president. Kanskje mer inspirerende enn noen president siden John F. Kennedy. Det var utgangspunktet for at Kennedys datter Caroline tidlig i valgkampen gikk offentlig inn for Obama, og Edward Kennedy gjorde Obama til ”assosiert medlem” av Kennedy-klanen mens det ennå var svært usikkert om han ville nå særlig langt i politikken.

For afroamerikanerne er Obama allerede blitt deres største inspirator siden Martin Luther King. Og i resultatet fra i natt er det tydelig at også andre minoritetsgrupper samlet seg om Obama. En av grunnene er at han i sin slekt og i sin etniske bakgrunn har innslag av så mange folkeslag at han muntert sier at slekta hans ser ut som et mini FN.

Kanskje for store forventninger

Hos de amerikanske minoritetsgruppene er gleden i dag overveldende. Men selv minner Obama om at han vil bli hele Amerikas president, ikke bare afroamerikanernes president. Han presenterte seg aldri som en afroamerikansk kandidat, men en kandidat som tilfeldigvis var afroamerikaner.

I alle fall er forventningene enorme og har skapt høye håp. Kanskje er forventningene så store at de ikke kan oppfylles; uansett hvor dyktig Obama er.

- Vi vet at Obama kan gå på vannet, sa den afroamerikanske TV-kommentatoren Donna Brazile nylig, men hvor er fiskene og brødet?

En global partner

Mens McCain tenker seg en rolle for USA som supermakt slik USA var under Den kalde krig, ser Obama for seg en verden hvor samarbeidet er direkte mellom landene og der hvor det er mest praktisk, gjennom FN. Utenlandske stats- og regjeringsledere ønsket seg Obama, noe som mottagelsen Obama fikk under sin tur til Midt-Østen og Vest-Europa tydelig viste. Og leserne av Economist over hele verden har gitt tydelig til kjenne at de foretrekker og har stor tro på Obama som Amerikas president.


Artikkelen fortsetter under bildet

Barack Obama vinker til en entusiastisk menneskemasse i Berlin tidligere i år. Under Obama vil USA markere seg på en helt ny måte i verdenspolitikken. Ikke som en egenrådig supermakt, men som en mektig, global partner for å løse globale problemer.Barack Obama vinker til en entusiastisk menneskemasse i Berlin tidligere i år. Under Obama vil USA markere seg på en helt ny måte i verdenspolitikken. Ikke som en egenrådig supermakt, men som en mektig, global partner for å løse globale problemer.

Ikke minst viste europeerne dette ved å stille opp i et antall av 200.000 for å høre og se Obama i Berlin før han formelt var blitt kandidat, og lenge før han ble valgt. Det paradoksale i dette var at den strålende mottagelsen Obama fikk i Europa virket negativt for ham i USA, fordi det nesten er mistenkelig når en amerikansk politiker får slik uforbeholden hyllest i Europa. Det er ikke lenge siden amerikanerne på grunn av fransk motstand mot invasjonen i Irak ikke ville kalle sine smultstekte potetbiter for ”french fries”, de ble i stedet døpt ”freedom fries”. Med Obama som president vil den type småligheter ikke være aktuelt.

Annerledes utenrikspolitikk

Når det gjelder utenrikspolitikken under president Obama, vil den bli annerledes enn under Bush. Obama er ingen tilhenger av Bush-doktrinen, som åpner for prinsippet om å kunne angripe et annet land dersom dette landet ser ut til å ville angripe USA. Det er annerledes enn å tillate et raskt motangrep dersom det er klart at dette andre landet har under forberedelse et umiddelbart forestående angrep.

Mens Bush ble mest kjent for å ville gå til angrep når han og hans rådgivere i regjeringen mener det er nødvendig, ønsker Obama først og fremst å finne en løsning gjennom forhandlinger og bare i siste instans bruke militær makt.

Under kampanjen har Obama fått mye kritikk fordi han også vil snakke med sine fiender, ikke bare med sine venner. Der hvor han ser at det vil være i USAs interesse å starte en dialog også med dem som ikke vil USA vel, der vil han gjøre det. Kanskje er det ikke så vanlig å møte andre stats- og regjeringsleder uten at løsningen allerede er klar og mulig avtaler allerede inngår, vil Obama rekke ut hånden, innlede samtaler og forsøke å løse problemet.

Klokskap

Det er klart at Obama har mindre ledelseserfaring enn kanskje noen annen som har vært valgt til USAs president i moderne tid. Men han har vist klokskap og evne til å sette seg grundig inn i problemstillingene før han tar en beslutning. Bare det er en betydelig forbedring i forhold til dagens situasjon.

Samtidig sier hans medarbeidere at noe av det som har forandret seg, er at han også har lært å stole på sin egen intuisjon og bruke sin klokskap også når det haster med en beslutning og det kanskje ikke er så mange å rådføre seg med.

En stor organisasjon

Ingen har erfaring med å være president før de har vært det. Det har ikke Obama, og det hadde for den saks skyld heller ikke McCain. Men Obama har vist at han kan lede en stor organisasjon, nemlig sin egen valgkamp. Det er en betydelig organisasjon med representanter i alle USAs 50 stater som hittil i år til sammen har samlet inn mer enn 3,9 milliarder kroner.

Jeg har opplevd virksomheten i Virginia på nært hold både før valget i går og under nominasjonsvalgkampen tidligere i år. Obamas organisasjon i Virginia hadde ikke mindre enn 49 lokalkontorer – og den organiserte tusener av frivillige og ansatte mennesker. Den samlet på lokalt nivå inn 77 millioner kroner. Kampanjen gikk på skinner, blant annet arrangerte organisasjonen i løpet av den siste uken for valget tre stormøter her med Obama og mange tusen tilhengere til stede på hver av stedene.

Kampanje på Internett

Et viktig element som Obama maktet å introdusere i sin store organisasjon var å bruke det nye mediet Internett. Opp igjennom historien har mediene fornyet seg og endret form. I Abraham Lincolns tid begynte aviser og løpesedler å bringe presidentens budskap ut til folket. Franklin D. Roosevelt tok radiobølgene i bruk og ga budskapet sin egen stemme. Og i 1960 kom tiden for fjernsyn, som John F. Kennedy mestret til fullkommenhet både med stil og innhold.

Obama har mestret utfordringen fra de nye mediene strålende. For nå har tiden vært inne for en like dramatisk nyvinning med MySpace, Facebook, YouTube og bloggere som da nye medier ble introdusert i tidligere tider.

Invasjonen av Georgia

I valgkampen har kandidatene også møtt mer tradisjonelle utfordringer som kan sammenlignes med det den nye presidenten kan møte. Det første var Russlands invasjon i Georgia i september. McCain hadde en fordel ved at han kjente Georgias president Mikheil Saakasjvili fra tidligere og var raskt ute med sine fordømmelser av russerne.

Obama var på en ukes ferie hjemme i sitt barndoms Hawaii og var tydelig i feriemodus. Han var ikke like rask på avtrekkeren som McCain, men kanskje vel så reflektert. Og det var noe som velgerne i USA satte pris på: En noe mindre dramatisk og opphisset reaksjon. Igjen; Obama er ”cool, calm and collected”.

Finanskrisen

Den samme følelsen fikk vi under finanskrisen i september. I den avgjørende fasen for å få til en redningspakke for finansinstitusjonene, avbrøt McCain sin valgkamp og reiste til Washington for å bidra til å få fullført forhandlingene mellom Kongressen og Det hvite hus om størrelsen på og innholdet i redningspakken.

Obama var svært skeptisk til at presidentkandidatene kunne bidra noe. Det var dog allerede en president der, som førte forhandlingene med senatorene og representantene i Representantenes hus. De to kandidatene hadde ingen formell plass i forhandlingene. Men da McCain hadde kunngjort at han ville reise til Washington, og president Bush inviterte da også Obama til å komme, og Obama svarte ja.

Obama fikk rett; de to presidentkandidatene ble i beste fall tilskuere til forhandlingene uten å kunne få bidratt til gjennomføre konkrete endringer. Etter kort tid reiste begge kandidatene tilbake til kampanjen, og Kongressen og presidenten fullførte forhandlingene om redningspakken.

Igjen viste Obama kjølig klokskap som kan bli viktig i Det hvite hus for å skape et Amerika i forandring – etter Bush.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:29 NRK: Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Tromsø20:12 Airbus kutter 2.300 jobber20:00 The Guardian: Trump lovet å benåde Assange19:57 Verdenscupsprinten i Drammen flyttet til Konnerud19:51 Spektakulært fenomen – plutselig begynte det å sprake19:22 Søknader om etterlønn renner inn etter Frps exit fra regjeringen19:11 EU-krig om 2300 milliarder: – Får betydning for Norge19:07 Sanders med klar ledelse på ny måling18:16 Koteng vraket som styreleder i Norsk Toppfotball18:02 Måling: Frp større enn Senterpartiet17:24 Russland: Tyrkisk operasjon i Idlib verst tenkelige17:00 Kommunen krever 120.000 kroner av fiskeriministeren16:47 Reklamekjøper tror det spøker for «Casa Numme»: - Forventer mer av TV 216:43 FN: Angrepet mot havnen i Tripoli kunne ha blitt katastrofalt16:25 Beitekrise for rein i deler av Nordland16:23 Norge vant Kokke-OL i Stuttgart16:11 Fant massegrav: Hver og en var behandlet med varsomhet15:40 VM-sølv til Thingnes Bø, erkerival Fourcade vant tross «juniorfeil»15:12 Bombegruppa rykket ut til gjenbruksstasjon i Oslo14:37 Arrangøren tar værgrep, Ski Tour-etappe endres14:26 Rosenborg-spiss Søderlund til Häcken14:23 Rop om hjelp til flyktningene i Syria14:21 Omfattende skader etter raset på Bergensbanen13:47 Fifa vil endre offsidereglene før EM13:35 Noen anklager oss for skremselspropaganda13:28 PSTs tipshåndtering før moské-angrepet granskes12:35 Vannstanden i verdenshavene stiger raskere og raskere12:34 – NRK har gjort meg til syndebukk12:33 Britta (65) svindlet til seg 159 millioner – kan være ute om tre år12:26 Regn og vind på vei – fortsatt snø i høyfjellet12:18 Carlsen klar for barbert Grand Chess Tour12:08 Amnesty-leder nervøs foran dom i Tyrkia11:54 Mann funnet død i elv11:37 Riiber tilbake i konkurranse etter ufrivillig pause11:36 Tyrkia truer Syria med militæroperasjon i Idlib11:35 Illevarslende værmelding for Johaug11:05 Hull i CV-en betyr livserfaring. Den kan være dyrkjøpt10:39 Tre Wall Street Journal-journalister utvises fra Kina10:38 Flere fjelloverganger fremdeles stengt på grunn av uværet10:37 Reagerer kraftig på EUs hemmelighold om Norge: – Uhørt i norsk sammenheng10:30 Dark Room-saken: To menn dømt til 16 og 19 års forvaring10:12 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kjæresten sin10:11 NRK og TV 2 deler skiskytter-rettigheter fram til 202610:07 Popmusikken blir tristere: Bruken av ordet «love» halvert på 50 år10:01 Barry Matheson er død09:44 Rekordhøy omsetning for norske datterselskap i utlandet09:18 Gresshoppesvermer har nådd Sør-Sudan09:14 Nye britiske visumregler – vil velge på øverste hylle09:07 Snart har vi 100.000 organisasjoner i Norge08:34 Iranske dissidenter krever boikott av valget08:31 Mann til sykehus etter arbeidsulykke i Egersund08:18 Arrangøren avviser bekymring rundt Kollen-renn tross snømangel07:59 Nav-dommene kan være riktige likevel, mener tidligere høyesterettsdommer07:52 Russisk kunstner siktet for sexvideo-spredning i Frankrike07:04 Forskere om 1,5-gradersmålet: – Det kommer ikke til å gå07:00 Norsk kvinne omkom etter ulykke i Sverige06:59 Buttigieg beholder knapp ledelse over Sanders i Iowa06:45 Klæbo: – Jeg er ikke god nok på distanse06:31 Tysk forvirring rundt Thingnes Bøs sekk: – Får meg til å virke gavmild06:13 Nybø inviterte Pollestad med på «pinsettmat» etter Michelin-utspillet06:04 Mann pågrepet etter voldshendelse i Bergen05:55 Dagbladet: Kriminell gjeng prøvde å etablere seg i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Israel skal bygge jernbane under Jerusalems gamleby05:30 Dette skjedde i natt05:30 Nav nedjusterer antallet berørte i trygdeskandalen04:46 Rapperen Stormzy og nykommeren Mabel til topps i Brit Awards04:18 LO og NHO ber regjeringen om tiltak for vannkraft i Norge04:03 Medier: USAs justisminister vurderer å slutte på grunn av Trumps tvitring03:38 Fire døde i flystyrt i Australia03:37 Flere virussmittede i Sør-Korea03:30 Passasjerer får forlate virusfast cruiseskip i Japan03:03 Innbyggere fremdeles isolert etter jordras på Osterøy03:02 Amerikansk domstol avviser Huaweis krav02:32 Unicef om barns framtidssjanser: Norge på topp og bunn02:02 Nesten halvparten av elevene på Askøy-skole syke02:00 Over 2.000 døde i virusepidemi01:32 Elton John avlyser i New Zealand01:25 Lokale Høyre-politikere vil utrede kjernekraft i Norge01:19 Apples virusfrykt ga børsnedgang01:11 Casper Ruud utslått i Rio av kvalifiseringsspiller00:41 Haaland senket Paris Saint-Germain med to mål: – Jeg bare «drylte» den i mål00:25 Extra-Leker felt for utdeling av vareprøver til barn23:58 Saúl senket ineffektive Liverpool etter fire minutter22:51 Haaland senket Paris Saint-Germain med to mål i 2-1-seier22:43 Kavala pågrepet kort tid etter frifinnelse i Tyrkia22:15 Svekket Ozzy Osbourne avlyser USA-turné21:57 Røe Isaksen vil se på om AAP-innstrammingen har fått urimelige konsekvenser21:35 Trumps kontroversielle benådninger vekker oppsikt21:33 Kompromiss kan sikre Trond Giske verv i Trøndelag Ap20:54 Her murer India de fattige inne20:53 Trumps straffetoll kan gi Tine-tap på fem millioner kroner i måneden20:32 Bolsjunov varsler om store planer etter sprintuhell i Åre19:52 Bergensbanen åpnes tidligst onsdag19:30 Ikonisk bilde: Her bor du – på et støvkorn i en solstråle19:30 Full passasjer klager på Norwegian – følte seg krenket18:57 Støre etterlyser nye vannkraftsvar fra regjeringen18:55 Russland innfører innreisenekt for kinesere18:55 Far tiltalt for seksuelle overgrep mot to år gammel sønn18:07 Klæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget
Siste nytt
20:29NorgeNRK: Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Tromsø20:12PengerAirbus kutter 2.300 jobber20:00PolitikkThe Guardian: Trump lovet å benåde Assange19:57SportVerdenscupsprinten i Drammen flyttet til Konnerud19:51VerdenSpektakulært fenomen – plutselig begynte det å sprake19:22PolitikkSøknader om etterlønn renner inn etter Frps exit fra regjeringen19:11PengerEU-krig om 2300 milliarder: – Får betydning for Norge19:07PolitikkSanders med klar ledelse på ny måling18:16SportKoteng vraket som styreleder i Norsk Toppfotball18:02PolitikkMåling: Frp større enn Senterpartiet17:24VerdenRussland: Tyrkisk operasjon i Idlib verst tenkelige17:00PengerKommunen krever 120.000 kroner av fiskeriministeren16:47NorgeReklamekjøper tror det spøker for «Casa Numme»: - Forventer mer av TV 216:43VerdenFN: Angrepet mot havnen i Tripoli kunne ha blitt katastrofalt16:25NorgeBeitekrise for rein i deler av Nordland16:23Helse og livsstilNorge vant Kokke-OL i Stuttgart16:11NyheterFant massegrav: Hver og en var behandlet med varsomhet15:40SportVM-sølv til Thingnes Bø, erkerival Fourcade vant tross «juniorfeil»15:12NorgeBombegruppa rykket ut til gjenbruksstasjon i Oslo14:37SportArrangøren tar værgrep, Ski Tour-etappe endres14:26SportRosenborg-spiss Søderlund til Häcken14:23VerdenRop om hjelp til flyktningene i Syria14:21NorgeOmfattende skader etter raset på Bergensbanen13:47SportFifa vil endre offsidereglene før EM13:35StemmerNoen anklager oss for skremselspropaganda13:28NorgePSTs tipshåndtering før moské-angrepet granskes12:35VerdenVannstanden i verdenshavene stiger raskere og raskere12:34Kultur– NRK har gjort meg til syndebukk12:33PengerBritta (65) svindlet til seg 159 millioner – kan være ute om tre år12:26NorgeRegn og vind på vei – fortsatt snø i høyfjellet12:18SportCarlsen klar for barbert Grand Chess Tour12:08VerdenAmnesty-leder nervøs foran dom i Tyrkia11:54NorgeMann funnet død i elv11:37SportRiiber tilbake i konkurranse etter ufrivillig pause11:36VerdenTyrkia truer Syria med militæroperasjon i Idlib11:35SportIllevarslende værmelding for Johaug11:05StemmerHull i CV-en betyr livserfaring. Den kan være dyrkjøpt10:39VerdenTre Wall Street Journal-journalister utvises fra Kina10:38NorgeFlere fjelloverganger fremdeles stengt på grunn av uværet10:37PengerReagerer kraftig på EUs hemmelighold om Norge: – Uhørt i norsk sammenheng10:30NorgeDark Room-saken: To menn dømt til 16 og 19 års forvaring10:12NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kjæresten sin10:11SportNRK og TV 2 deler skiskytter-rettigheter fram til 202610:07KulturPopmusikken blir tristere: Bruken av ordet «love» halvert på 50 år10:01KulturBarry Matheson er død09:44PengerRekordhøy omsetning for norske datterselskap i utlandet09:18VerdenGresshoppesvermer har nådd Sør-Sudan09:14VerdenNye britiske visumregler – vil velge på øverste hylle09:07NorgeSnart har vi 100.000 organisasjoner i Norge08:34PolitikkIranske dissidenter krever boikott av valget08:31NorgeMann til sykehus etter arbeidsulykke i Egersund08:18SportArrangøren avviser bekymring rundt Kollen-renn tross snømangel07:59PengerNav-dommene kan være riktige likevel, mener tidligere høyesterettsdommer07:52VerdenRussisk kunstner siktet for sexvideo-spredning i Frankrike07:04VerdenForskere om 1,5-gradersmålet: – Det kommer ikke til å gå07:00NorgeNorsk kvinne omkom etter ulykke i Sverige06:59PolitikkButtigieg beholder knapp ledelse over Sanders i Iowa06:45SportKlæbo: – Jeg er ikke god nok på distanse06:31SportTysk forvirring rundt Thingnes Bøs sekk: – Får meg til å virke gavmild06:13NorgeNybø inviterte Pollestad med på «pinsettmat» etter Michelin-utspillet06:04NorgeMann pågrepet etter voldshendelse i Bergen05:55NorgeDagbladet: Kriminell gjeng prøvde å etablere seg i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenIsrael skal bygge jernbane under Jerusalems gamleby05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeNav nedjusterer antallet berørte i trygdeskandalen04:46KulturRapperen Stormzy og nykommeren Mabel til topps i Brit Awards04:18NorgeLO og NHO ber regjeringen om tiltak for vannkraft i Norge04:03VerdenMedier: USAs justisminister vurderer å slutte på grunn av Trumps tvitring03:38VerdenFire døde i flystyrt i Australia03:37VerdenFlere virussmittede i Sør-Korea03:30VerdenPassasjerer får forlate virusfast cruiseskip i Japan03:03NorgeInnbyggere fremdeles isolert etter jordras på Osterøy03:02VerdenAmerikansk domstol avviser Huaweis krav02:32NorgeUnicef om barns framtidssjanser: Norge på topp og bunn02:02NorgeNesten halvparten av elevene på Askøy-skole syke02:00Helse og livsstilOver 2.000 døde i virusepidemi01:32KulturElton John avlyser i New Zealand01:25NorgeLokale Høyre-politikere vil utrede kjernekraft i Norge01:19VerdenApples virusfrykt ga børsnedgang01:11SportCasper Ruud utslått i Rio av kvalifiseringsspiller00:41SportHaaland senket Paris Saint-Germain med to mål: – Jeg bare «drylte» den i mål00:25NorgeExtra-Leker felt for utdeling av vareprøver til barn23:58SportSaúl senket ineffektive Liverpool etter fire minutter22:51SportHaaland senket Paris Saint-Germain med to mål i 2-1-seier22:43VerdenKavala pågrepet kort tid etter frifinnelse i Tyrkia22:15KulturSvekket Ozzy Osbourne avlyser USA-turné21:57PengerRøe Isaksen vil se på om AAP-innstrammingen har fått urimelige konsekvenser21:35PolitikkTrumps kontroversielle benådninger vekker oppsikt21:33PolitikkKompromiss kan sikre Trond Giske verv i Trøndelag Ap20:54VerdenHer murer India de fattige inne20:53PengerTrumps straffetoll kan gi Tine-tap på fem millioner kroner i måneden20:32SportBolsjunov varsler om store planer etter sprintuhell i Åre19:52NorgeBergensbanen åpnes tidligst onsdag19:30VerdenIkonisk bilde: Her bor du – på et støvkorn i en solstråle19:30ReiseFull passasjer klager på Norwegian – følte seg krenket18:57PolitikkStøre etterlyser nye vannkraftsvar fra regjeringen18:55NorgeRussland innfører innreisenekt for kinesere18:55NorgeFar tiltalt for seksuelle overgrep mot to år gammel sønn18:07SportKlæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus