Spilte inn Obama-låt i Norge

Nas laget ny låt om Barack Obama i Oslo. Foto: Brian Silak (Universal Music Group)
Nas laget ny låt om Barack Obama i Oslo. Foto: Brian Silak (Universal Music Group)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNas, som spilte i Oslo mandag kveld, spilte inn Obama-hyllest i hovedstaden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyller den nyvalgte presidenten i ny låt.Hyller den nyvalgte presidenten i ny låt.

Rap-ikonet Nas , som for tiden er på eurpaturné og som har tilbrakt de siste to døgnene i Oslo, skal ha gått rett fra scenen til studio for å spille inn en ny låt tilegnet USAs kommende president Barack Obama, melder MTV.

Sendt til MTV

Nas skal ha blitt så engasjert over valget at han bestemte seg for å spille inn en ny låt kalt «Election Night» i de tidlige morgentimer natt til i dag. DJ Green Lantern har produsert låten, som ble sendt ut i demoversjon til MTV allerede i natt.

- Jeg er for tiden på turné i Europa med Nas og vi var på en middag i går kveld hvor vi snakket om hvor sprøtt det var å ikke være i Statene på valgdagen, sier Lantern. - Noen tok et vers fra «Black President» da han [Nas] sa: «Hva tenker den svarte presidenten på valgdagen? Sett opp mikrofonen - jeg skal si noe i den». Og resultatet er altså «Election Night».

I likhet med låten «Black President» fra Nas' fremdeles forholdsvis ferske utitulerte album, er det brukt sampling av Barack Obamas stemme også på «Election Night».

«I'm a first-time voter», rapper Nas. «How can I front?/Barack been campaigning like 21 months/The whole country needs answers /While he has to deal with grandma dying from cancer/He ain't even got time to weep/And we standing on line when we normally don't/People claim black people too lazy to vote».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taler Obamas sak

I den halvannen minutter lange låten taler, eller rapper om du vil, Nas Obamas sak og legger ikke skjul på at han støtter den nye presidenten. Nas har tidligere oppfordret sine fans og andre til å gå til valgurnene for å gi sin stemme.

Både Nas, eller Nasir Jones som han egentlig heter, og hans makker James D'Agostino alias DJ Green Latern; også kjent under navnet The Evil Genius, skal begge ha forhåndsstemt før de la ut på europaturné.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden