- Endelig, endelig skjer det

USA: Flagget holdes høyt i Grant Park tirsdag kveld amerikansk tid. Foto: Scanpix.
USA: Flagget holdes høyt i Grant Park tirsdag kveld amerikansk tid. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBarack Obama vinner valget. - Vi har ventet på dette så lenge. Endelig skjer det, sier Dubois Williams.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

CHICAGO, ILLINOIS (ABC Nyheter): Gatene i Chicago er fylt til randen av folk. Smilende, leende og nesten gråtende går folk nærmest oppå hverandre på vei til eller fra Grant Park. Aldri tidligere har en presidentvalgkamp vakt så stort engasjement, og aldri før har feiring gått så stille, men massivt, for seg.

- Jeg er helt utslått. Jeg bare sitter her. Dette er så viktig. Dette handler ikke om farge. Barack Obama vokste opp i en multikulturell familie. Jeg stemte ikke på ham fordi han er farget, skriv det. Jeg stemte på ham fordi han er den som kan fikse Amerika, sier Dubois Williams til ABC Nyheter.

Stemmen er borte

Dubois Williams er helt knust og overveldet over dagens resultat. Foto: Hans H. TorgersenDubois Williams er helt knust og overveldet over dagens resultat. Foto: Hans H. Torgersen

Han sitter helt stille, og enser ikke menneskene rundt seg. Det er så vidt stemmen høres når han først begynner å snakke. Han har ropt mye. Nå er det tid for ettertanke, mener han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er så mye viktigere enn hans bakgrunn. Tenk på dette, bestemoren hans døde i går. Likevel kommer han hit. Dette er en mann som setter land foran familie. Derfor må vi alle respektere ham for den han er, sier Williams.

Selv var han oppe klokken syv i morges for å stemme. Etter at stemmen var avlagt tok han veien ned til sentrum og Grant Park.

- Galskap

- Det som skjer her inne er galskap. Men det signalet det sender ut er viktig. Forandringene begynner her. Det er her historien forandres, sier han uten å løfte øynene fra bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ja, jeg er glad. Selvfølgelig. Men dette er større enn noe annet. Dette er høytidelig. Det er stort. Endelig, endelig skjer det.

- Åtte år på overtid

Jeff og Roy Ahlgren sammen med Marcie Delarosa. Foto: Hans H. Torgersen.Jeff og Roy Ahlgren sammen med Marcie Delarosa. Foto: Hans H. Torgersen.

Familien til Roy Ahlgren har også ventet på valgresultatet. De er fra Chicago og bor bare noen kvartaler fra Grant Park.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er egentlig det vi hadde ventet. Åtte år med det styret vi har hatt til nå er nok. Det er mer enn nok. Jeg tror ikke folk ville stemt på republikanerne uansett, men Barack Obama har gjort alt riktig, sier Roy Ahlgren.

- Det er vidunderlig. Vi har aldri sett noe som denne feiringen i hele vårt liv. Denne folkemengden er bare helt fantastisk. Det som er så flott er at alle trår til sammen, sier Marcie Delarosa til ABC Nyheter.

Vil forandre USA

Hun og vennene mener dette lover godt for USA og godt for verden som helhet.

- Det er derfor vi har stemt på ham. Dette vil være med på å gjenoppbygge vårt omdømme i verden. Men det er store utfordringer som står foran ham. Veldig store. Men er det noen i USA i dag som kan løse de problemene, så er det Barack Obama. Akkurat nå er vi bare glade, sier Roy Ahlgren.