VIF fratas tre poeng

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVålerenga mister tre poeng i eliteserien i ishockey etter at klubbens anke ble avvist av appellutvalget.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubben ble trukket tre poeng av disiplinærutvalget fordi VIF-direktør Jan Tore Kjær dyttet til hoveddommer Ole-Stian Hansen i etterkant av 2-4-tapet mot Sparta i begynnelsen av oktober.

Kjær var opprørt fordi Hansen hadde sendt trener Espen Knutsen opp på tribunen og Kenneth Larsen i dusjen med matchstraff i løpet av kampen.

Vålerenga anket straffen, men den opprettholdes av appellutvalget.

– Kjennelsen innebærer at Vålerenga blir trukket 3 poeng og at daglig leder Jan Tore Kjær gis en streng irettesettelse, sier generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund i en pressemelding.

Ikke stolt

Kjær håper de tre poengene ikke blir utslagsgivende for lagets plassering på tabellen etter ferdigspilt serie, og anser seg nå ferdig med saken.

– Det er ikke mer å si enn at den er opprettholdt og at vi tar den til etterretning. Vi skulle vært saken foruten og er ikke stolte av det som har skjedd. Men vi synes at dette er noe av det strengeste som har skjedd i norsk idrett. Det er ikke til å legge skjul på at dette legger lista ganske lavt for strenge straffer i fremtiden, sier Jan Tore Kjær til NRK. (©NTB)