Femåring bortført av mormor

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen fem år gammel jenta fra Søgne i Vest-Agder som mandag ble bortført av mormoren sin, er nå tilbake i barnevernets omsorg. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnevernet overtok omsorgen for jenta fra hennes mor forrige uke. Men mandag klarte mormoren å få med seg femåringen fra barnehagen, skriver Fædrelandsvennen. Mormoren skal ha forklart personalet at hun skulle ta med barnebarnet til en avtale.

Politiet hadde kontakt med mormoren på mobiltelefon tidlig tirsdag ettermiddag, og hun hadde forståelse for ønsket om at barnet ble brakt tilbake, skriver NRK.

Mandag ettermiddag aksjonerte politiet mot en bolig i Grimstad.

– Barnet er nå på Grimstad politistasjon og blir der til barnevernet henter barnet og overtar den videre omsorgen, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne.

Pedersen sier bestemoren ville ha avklart en del spørsmål rundt barnet før hun skulle melde seg for politiet.


Politietet sendte ut etterlysning internt av bestemoren og jenta, og politiet på Sørlandet fikk beskjed om å holde utkikk etter kvinnens bil. Det ble ikke aktuelt å gå ut med offentlig etterlysning av dem.

Inntil sist uke var kontakten mellom jenta og familien som normal. Barnet og moren har også bodd sammen med bestemoren. (©NTB)