Vinner valget i nettspill

Spillerne i det Internett-rollespillet «World of Warcraft» mener Obama bør vinne presidentvalget i USA. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Spillerne i det Internett-rollespillet «World of Warcraft» mener Obama bør vinne presidentvalget i USA. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMed 11 millioner innbyggere hadde landet Azeroth, om det hadde vært en del av USA, vært den åttende største staten, og kanskje avgjort det nært forestående presidentvalget.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemet er bare at ikke alle innbyggene i Azeroth er amerikanere, og landet finnes kun i et virtuelt univers - nemlig i internettspillet «World of Warcraft». Her kan spillere over hele kloden lage seg en figur, og spille mot og med hverandre over Internett.

Selv om presidentvalget i USA neppe avgjøres av «World of Warcraft»-spillerne, ville komikeren Rich Kuras likevel finne ut hvor innbyggerne i spillet står politisk. Dermed besøkte han landet Azeroth, og intervjuet et utvalg av spillerne om hvilken presidentkandidat de ville stemme på.

Går av med seieren

Etter at «stemmene» var talt opp, viste resultatet at hele 62 prosent av de spurte ønsket å stemme på Barack Obama. Særlig de spillerne som spiller med figurertypene sjaman, magiker eller tyv støtter den demokratiske presidentkandidaten. McCain på sin side fikk støtte fra krigerne, prestene og dvergene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Om McCain var en del av «World of Warcraft», ville han nok vært en alvekriger. Disse har levd lenge, akkurat som McCain, og holder fortsatt koken, sier spilleren som kaller seg «Joker».

- Hamskifter

«Joker» mener Obama er som en druide.

- Han skifter ham hele tiden. En dag støtter han dette, den neste dagen det, sier «Joker».

- Jeg vil definitivt stemme Obama, sier trollkvinnen «Kaly», jeg tror han kan skape den forandringen dette landet virkelig trenger.

Flere arenaer

Undersøkelsen til Rich Kuras er helt uformell og lite vitenskapelig gjennomført, men likevel mener han at dette viser at valgkamp og debatt kan drives på helt andre arenaer enn tidligere.

Så gjenstår det å se hvor mange magikere som dukker opp med en stemmeseddel for Obama i hånda på valgdagen, og hvor mange dverger som velger å støtte McCain.


Mer om Presidentvalget i USA finner du på Startsiden

Startsidens store samling med nettspill, finner du her