Togene på Bergensbanen oftest forsinket

På Bergensbanen fotografers det ivrig ut gjennom vinduene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
På Bergensbanen fotografers det ivrig ut gjennom vinduene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPå Bergensbanen er tre av ti tog forsinket. NSB erkjenner at det ikke er godt nok.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Den gjennomsnittlige punktligheten på landets togstrekninger varierte fra 71 til 97 prosent, viser NSBs oversikt

over de første åtte månedene i år.

Bergensbanen er en av strekningene som kommer dårligst ut på oversikten. Regiontoget mellom Oslo og Bergen hadde i gjennomsnitt 71 prosents punktlighet.

– Vi i NSB er ikke fornøyd med punktligheten. Det er viktig at alle gjør hva de kan for at kundene får et betraktelig mer presist tilbud, sier persontogsjef i NSB, Stein Nilsen.

Alltid i rute

Lokaltoget mellom Bergen og Arna er imidlertid nesten alltid i rute. Ifølge oversikten var 97 prosent av togene punktlige i perioden, og lokaltoget topper dermed NSBs statistikk.

Regiontog på Østfoldbanen har en gjennomsnittlig punktlighet på 91 prosent, men lokaltogene på Østfoldbanen er ikke tatt med i beregningen. Østfoldbanen har hatt en økning i passasjerer på 4 prosent i årets første åtte måneder sammenlignet med samme periode i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flest passasjerer finner vi på Vestfoldbanen, og også her har økningen vært på 4 prosent. Til sammen 1.2 millioner passasjerer har tatt toget på denne strekningen i årets første åtte måneder. Punktligheten lå på 87 prosent i gjennomsnitt.

Flere tar toget

Til tross for problemene med punktlighet og kritikk fra pendlerne er det flere og flere som velger å ta toget. De første åtte månedene i år hadde NSB 33 millioner reisende, noe som er en økning på 3,4 prosent fra samme periode i fjor.

– Tallene viser at toget er et gunstig prismessig og miljøvennlig alternativ som stadig flere foretrekker. Det er gledelig at regjeringens forslag til budsjett viser en økt satsing på jernbane, sier Nilsen.

Han håper at politisk satsing både på vedlikehold av eksisterende jernbaneanlegg og bygging av nytt skal bedre kundenes hverdag.