Tror på EM-medalje

Foto: Scanpix.
 Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSelv uten stjerner som Gro Hammerseng og Katja Nyberg, tror Marit Breivik at Norge kan fortsette medaljesankingen i EM.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Camilla Herrem og Linn Jørum Sulland (t.h.) under mandagens presentasjon av laget som skal representere Norge i firenasjoners på hjemmebane og EM i håndball i Makedonia. Foto: Heiko Junge / SCANPIXCamilla Herrem og Linn Jørum Sulland (t.h.) under mandagens presentasjon av laget som skal representere Norge i firenasjoners på hjemmebane og EM i håndball i Makedonia. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Også Gøril Snorroeggen og Else-Marthe Sørlie Lybekk er ute etter OL-gullet. Sistnevnte har tatt på seg jobben som hjemmeværende reserve etter å ha avsluttet landslagskarrieren, mens Snorroeggen er langtidsskadd. Hammerseng og Nyberg har tatt en pause fra landslaget, men selv uten dem...

– Det er naturlig å tenke medalje når det er mesterskap, sa Breivik til NTB etter å ha presentert troppen som skal ut i firenasjonersturnering på hjemmebane i slutten av måneden og forsøke å forsvare EM-gullet i begynnelsen av desember.

OL-gullet har tydelig ikke lagt noen demper på sulten etter mer jubel.

– Det er motiverende å se hvor glade spillere som for eksempel Camilla Herrem (26 kamper fra før) blir når de blir tatt ut. Det er også motiverende å se Kristine Lundes rå utvikling den siste tiden. Tonje Larsen er i samme gate. Før mesterskap er motivasjonen alltid på plass både for meg og for spillerne, beroliget Breivik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer rutinerte

EM-troppen er i snitt over to år eldre enn den som vant gull for to år siden og har også spilt nærmere 500 kamper mer. Men spennet er stort. Tonje Larsen har flest kamper med sine 233, mens Larvik-kollega Heidi Løke står med åtte. Strekspilleren skrytes opp i skyene for sin råskap og voldsomme styrke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Heidi Løke har kommet seg veldig etter at hun ble mamma. Hun er mer håndball-fit en noen gang og er til og med blitt bra med venstrearmen som hun har trent opp. Nylig så jeg henne «pælme» baller tvers over banen med venstre. Hun er også den spilleren som har høyest løpskapasitet på landslaget, skrøt Breivik av Frank Løkes lillesøster.

Ingen bomber

Breivik detonerte ingen bomber da hun presenterte troppen sammen med sin assistent Thorir Hergeirsson. Hun innrømmet at uttaket var blant de lettere hun har foretatt og at duellen mellom venstrehendte Linn Jørum Sulland (56 landskamper) og Vigdis Hårsaker (133) var den tetteste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var jevnt mellom dem. Sulland er jo med i framtidsplanene våre og har en drarolle i Stabæk. Hun dominerer i forsvar og angrep, og det var helheten av dette som ble avgjørende, sa Breivik til NTB.

– Den var sleip, sa Sulland da hun fikk spørsmålet om hvorfor hun ble foretrukket framfor mer rutinerte Hårsaker.

– De synes vel jeg er bedre akkurat nå. Man blir bedre når man får så mye spilletid som jeg gjør på Stabæk. Jeg spiller jo omtrent uansett, sa 24-åringen til NTB.

Ukraina tøffest

Første test for EM-troppen blir firenasjonersturneringen på hjemmebane i slutten av måneden. Halvannen uke etter er jentene i gang med EM der Portugal, Spania og Ukraina er motstandere i gruppespillet.

Av dem er det utvilsom Ukraina som kan stelle i stand mest krøll for Norge.

– De er tradisjonelt sett gode, og vi har hatt tøffe kamper mot dem tidligere, sa Thorir Hergeirsson som får hjelp av tidligere landslagsspiller på den sovjetiske landslaget Sergei Demidov (faren til Rosenborgs Vadim Demidov) med å kartlegge Ukraina inn mot EM. (©NTB)