- Villa avhengig av Carew

SUKSESS: Andy Gray, Sky Sports Premier League-ekspert, mener John Carew (bildet) er Villas kanskje viktigste spiller. Her er nordmannen sammen med spisskollega Gabriel Agbonlahor. (Foto: Scanpix)
SUKSESS: Andy Gray, Sky Sports Premier League-ekspert, mener John Carew (bildet) er Villas kanskje viktigste spiller. Her er nordmannen sammen med spisskollega Gabriel Agbonlahor. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJohn Carew storspiller i England og står i år bokført med fem mål på ti ligakamper for Aston Villa. - Han er nøkkelen til suksess for manager Martin O´Neill, sier Sky Sports Andy Gray til ABC Nyhet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Andy Gray

* Er i dag regnet som den mest profilerte ekspertkommentatoren på Sky Sports i England.

* Andy Gray har spilt for en rekke kjente klubber i England. Han har vært innom Dundee United FC (Skottland), Wolverhampton, Everton, Aston Villa og Glasgow Rangers FC.

* Andy Gray fikk 20 landskamper for Skottland før han la opp i 1990.

Aston Villa har hatt en strålende åpning på sesongen og har i kveld muligheten til å klatre forbi storhetene Arsenal og Manchester United på Premier League-tabellen. Vinner Carew og co kveldens bortemøte med Newcastle på St. James´ Park vil laget plassere seg på tredjeplass med 23 poeng på elleve spilte kamper, hakk i hæl på Chelsea og Liverpool.

Sky Sports Premier League-ekspert Andy Gray gir nordmannen mye av æren for at laget ligger så høyt på tabellen.

- John (Carew red. anm.) er etter min mening uhyre viktig for Villa slik som han spiller i Premier League akkurat nå. For at de andre angrepsspillerne i Aston Villa skal få ut det de er gode for er Carew nøkkelen for Martin O´Neill. Jeg tror for eksempel ikke at en spiller som Gabriel Agbonlahor (seks mål så langt red. anm.) hadde kommet til alle sine muligheter om ikke det hadde vært for Carew, sier Andy Gray til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På ABC TV kan du se alle høydepunktene fra den engelske Premier League.

Har «alt»

Aston Villa er et av formlagene i den engelske toppserien. På de siste seks kampene har laget laget kapret 13 poeng, (fire seire, en uavgjort og ett tap). Gray er imponert over både Aston Villa og John Carew. Han mener den norske landslagsspissen nærmest er unik i Premier League-sammenheng.

Andy Gray mener John Carew er ekstremt viktig for Aston Villa. (Foto: Baynham Creative)Andy Gray mener John Carew er ekstremt viktig for Aston Villa. (Foto: Baynham Creative)

- Han har alt som skal til for å bli en spiss helt i verdensklasse. Han er sterk, rask og meget god i luften. Han er også kanskje ligaens beste til å holde på ballen, derfor er han så viktig. På grunn av sin styrke åpner det seg muligheter for andre

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er nok ingen andre som har de samme fysiske egenskapene som Carew i engelsk fotball, fortsetter skotten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gray mener også nordmannen er bedre enn sitt rykte langs bakken.

- Mange mener Carew ikke er god nok med ballen i beina. Han er langtfra perfekt, men jeg mener han har en god første touch på ballen.

Annerledes

Aston Villa er John Carews femte utenlandske proffklubb. Mange mener lørenskogsguttens kanskje største svakhet er at han ikke scorer nok mål. Gray deler delvis den oppfatningen.

- I Premier League i dag er det ekstremt mange spisser i verdenstoppen, og for at Carew skal nevnes i samme åndedrag som Torres( Liverpool), Drogba, Anelka (begge Chelsea), Rooney og Berbatov (begge Manchester United) må han score flere mål. Skal han bli regnet som en superspiss i England må Carew ligge på rundt 20-25 ligamål i året. Han har potensialet og jeg tror han kan klare det.

- Men det er også viktig å få frem at han er en annerledes type enn de andre spissene i Premier League. Ingen har fysikken til Carew og han er veldig viktig i hele Villas offensive spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea sterkest

Nesten en tredjedel av sesongen er ferdigspilt og ikke uventet innehar Chelsea tabelltoppen. Gray tror det skal bli vanskelig å komme utenom londonlaget når vi skriver mai 2009.

- Slik som Premier League har utviklet seg så fastholder jeg det jeg sa før sesongstart. Selv om både Manchester United og Liverpool har åpnet godt er det ett lag man må overvinne for å heve trofeet i mai.

- «Chelsea is the team to beat this year», sier Sky Sports Andy Gray til ABC Nyheter.