- Katastrofe

Cesc Fabregas og Arsenal får krass kritikk fra Canal+-kommentator Dag Solheim etter tapet for Stoke. Foto: Simon Dawson
Cesc Fabregas og Arsenal får krass kritikk fra Canal+-kommentator Dag Solheim etter tapet for Stoke. Foto: Simon Dawson
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pCanal+-programleder Dag Solheim oppsummerer en merkelig runde for ABC Nyheter. Han er nesten skremt av hvor gode Chelsea er, ditto skremt over hvor svake Arsenal er og forundret over hvordan flakse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal har hatt en forferdelig uke. Mot Tottenham onsdag ga de bort to poeng på overtid, og lørdag ble Stoke for sterke på bortebane. Solheim er ikke nådig mot Arsene Wenger og co.

- Det er forferdelig å se at et lag med slike ressurser ikke klarer å forberede seg på innkastene til Stoke, organisatorisk er det katastrofe. Det munner ut i at Almunia ikke er bestemt nok som keeper, og at det ikke finnes noen naturlig sjef i midtforsvaret. Jeg synes også det er veldig forunderlig at Wenger starter med Walcott, van Persie og Nasri på benken, sier Solheim til ABC Nyheter.

Helgens tap var det tredje for sesongen for the Gunners, og de har enda til gode å møte de andre tre antatte kanonene.

- Det som skuffer er at Wenger ikke greier å løfte laget sitt. En ting er å tape mot enten Fulham, Hull eller Stoke, men du kan ikke tape mot alle tre. Det store problemet er at de ikke har erstattet spillere som Bergkamp, Pires, Vieira, Henry, Adams. Fantastisk gode unge spillere er ikke godt nok i selg selv, sier Solheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er likevel raskt framme og berømmer Stoke etter seieren.

- Stoke skal ha fantastisk honnør. De har en virkelig kampplan. Alle vet hvordan de angriper med sine lange innkast, men likevel så gjør de det igjen og igjen. En corner blir ofte for kort eller for lang, men disse innkastene er alltid perfekte. Og måten Stoke har tatt Premier League på er imponerende. Det viser at det går an med enklere midler og antatt svakere spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva gjør de om Delap blir skadet?

- Klubber prøver jo å kjøpe spillere som han komme inn som cover for hverandre, men det er vanskelig å kjøpe en innkaster. Så det blir spennende å se, ler han.

Tottenhams drømmeuke

Motsetningene kunne knapt vært større til Nord-London-rival Tottenhams uke. Deres 2-1-seier over Liverpool gjør at laget har tatt syv av ni poeng under Harry Redknapp. Etter et fantastisk comeback borte mot Arsenal i midtuken snudde de 0-1 til seier mot ligalederen lørdag, uten at dét var spesielt fortjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var en underlig fotballkamp - igjen. Spurs har nå spilt to fotballkamper hvor de ikke skulle hatt poeng, og de står med fire. De er også det første laget som slår Liverpool i år, og vi kan snakke om en Redknapp-effekt. Det virker som de har fått troen tilbake, men de hadde også masse tur, sier han.

Liverpool hadde blant annet tre avslutninger i treverket.

- Det er helt utrolig at Liverpool ikke dreper kampen. Men de har hatt en veldig flyt så langt og det måtte snu. De har tatt poeng i kamper hvor de ikke har vært best så langt, og nå taper de. Men jeg tror ikke dette er noen knekk for Liverpool, og snart er Torres klar igjen.

Dag Solheim tror nå sesongen er på rett spor igjen i Nord-London.

- Nå har det snudd for Spurs, de har syv poeng på en uke. Det er vanskelig å si hvor langt opp de kan komme, men jeg tror de kommer blant de seks til åtte beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Chelsea er farlig gode

Programlederen tar så for seg Chelsea som vant 5-0 og overbeviste - igjen.

- Chelsea er rett og slett farlig gode. Når de får lov å bruke rommet foran den bakre fireren til motstanderen, samt rommet mellom stopperne og backene, da leker de. De spiller en helt fantastisk en-touch-fotball, og det gjør de bedre enn noe annet lag.

- Når de gjorde det i helgen så det ut som om det var flere divisjoners forskjell mellom dem og Sunderland. Det var egentlig bare et spørsmål om hvor mye Chelsea ville at det skulle bli, sier han.

Solheim mener Sunderland må se på kampen som et arbeidsuhell og komme seg fortest mulig videre.

- Det var selvsagt skuffende av Sunderland som under Roy Keane i hvert fall bør stå opp og sloss, men i helgen var overmakten altfor stor. Det er en kamp de bare må glemme fortest mulig, kanskje var de litt høyt oppe etter seieren mot Newcastle forrige helg, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fantastiske Ronaldo

På drømmenes teater ble det hele syv mål, og Manchester United slapp Hull inn igjen i kampen etter å ha ledet 4-1. Solheim sier det fortsatt mangler en del før fjorårets seriemester er der de ønsker.

- Manchester United viser at de er voldsomt gode på sitt beste. Men vi ser igjen at de kan slippe motstanderen inn i kampen, som mot Everton sist. Jeg synes fortsatt at de har for stor avstand mellom de beste og de dårligste kampene. Hvis de kan redusere dette gapet slipper de disse kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronaldo gjorde som i midtuken og scoret to mål til i helgen.

- Det er helt fantastisk av Ronaldo. Han hadde tre mål etter 11 kamper i fjor, nå har han seks etter åtte. I kampen i helgen var også gleden tilbake. Han er en fantastisk god avslutter, og han scorer med begge ben og med hodet. Det er fryktinngytende. På den negative siden vil jeg si at Rooney har vært svak i noen kamper på rad igjen etter en god periode.

Hva angår Hull er superlativene brukt opp, og Solheim har nesten ikke ord.

- Jeg vet nesten ikke hva man skal si om Hull. De beviser at de har kvaliteter i laget og en høy moral. De er ingen døgnflue, sier han.