Aalesund utklasset Lillestrøm

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Lillestrøms Frode Kippe (t.v.) feller AaFKs Peter Kopteff under eliteseriekampen mellom AaFK og Lillestrøm på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Lillestrøms Frode Kippe (t.v.) feller AaFKs Peter Kopteff under eliteseriekampen mellom AaFK og Lillestrøm på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

<pMed kniven på strupen hentet Aalesund hjem seieren som sikrer dem en ny matchball i kampen for å spille i Tippeligaen 2009. </p

Etter 3-0 over Lillestrøm er det Aalesund som skal spille kvalik mot Sogndal. Kjetil Rekdal var naturlig nok en glad mann etter seieren.

- Jeg er veldig stolt og fornøyd. Vi spilte meget god fotball fra start til mål, og vinner fullt fortjent, sier Rekdal til TV2.

Han var opptatt av å komme ned på jorden og gjenskape dagens prestasjon mot laget fra saftbygden i kvaliken.

- Nå har vi to kamper å gjøre det på, og ikke en. Det gir oss en litt større sjanse. Det blir veldig jevnt, Sogndal har vel ikke tapt på 14-15 kamper, sier treneren som tidligere har tapt for nettopp Sogndal i kvalikkamp. Det var i 2000 da VIF rykket ned.

Tidlig ledelse

Aalesund tok ledelsen mot Lillestrøm etter 16 minutter, og selvsagt kom scoringen på en heading fra Tor Hogne Aarøy. Den gigantiske spissen gikk opp på Johan Arnengs innlegg og stanget de oransje i ledelsen. Kraftpluggen hadde også et godt skudd som LSK-keeper Otto Fredriksson fikk slått til corner.

Men Lillestrøm hadde absolutt sine muligheter, blant annet ved Arild Sundgot og Magnus Myklebust, men etter hvert som andre omgang skred fram ble det klart at det var de oransjes kveld.

Likevel gikk det over en halvtime av andre omgang før neste scoring kom. Det var gått 78 minutter da Peter Kopteff la på til 2-0.

Supermål av Fredriksen

Men det var tre minutter senere at det virkelige supermålet ble servert. Lillestrøm-keeper Otto Fredrikson sto langt ute og Trond Fredriksen ladet kanonen nesten fra egen banehalvdel. Ballen føk i en nydelig bue over en hjelpeløs keeper og i nettet. Drøyt 10 500 tilskuere ble sendt ut i vill jubelrus over målet som TV2-kommentator Øyvind Alsaker omtalte som "årets øyeblikk på Color Line stadion".

Hovedpersonen selv synes det bare var rett og rimelig at han fikk seg en scoring.

- Jeg har nettopp bikket 30 så det var vel på tide. Og det var vel en fin måte å gjøre det på, sier han og smiler til TV2.