Kan han klare det?

STRAIGHT TALK: John McCain har en maraton foran seg før valget på tirsdag, men kan han ta igjen Barack Obama? Alle foto: Hans Henrik Torgersen
STRAIGHT TALK: John McCain har en maraton foran seg før valget på tirsdag, men kan han ta igjen Barack Obama? Alle foto: Hans Henrik Torgersen
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJohn McCain satser alt på et mirakel. Han må faktisk hoppe etter Reagan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SPRINGFIELD, VIRGINIA (ABC Nyheter): Lørdag morgen ankom senator John McCain den lille byen Springfield i Virginia. Mens bussen kjører inn på i folkemengden der flere tusen har møtt frem for å hylle den 71 år gamle krigshelten vinker han til folket, og de hyler begeistret tilbake.

John, Meghan og Cindy McCain.John, Meghan og Cindy McCain.

Tilsynelatende er dette en seiersmarsj, men hvis man skal tro de aller siste meningsmålingene kommer McCain til å tape den erkerepublikanske delstaten Virginia. Ikke bare det. Han kommer også til å tape i kampstatene Pennsylvania, Ohio, Florida, Colorado ifølge gjennomsnittet av alle meningsmålingene publisert av nettstedet RealClearPolitics.com . Selv i McCains hjemstat Arizona gjør Barack Obama store fremskritt, mens McCain selv er defensiven. I de siste målingene er McCains forsprang i hjemstaten redusert til fattige 3,5 prosent. Så sent som i slutten av september målte Rasmussen ledelsen til hele 21 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Optimistiske

Republikanerne i Virginia har ikke gitt opp kampen.Republikanerne i Virginia har ikke gitt opp kampen.

Likevel virker det, tross all tilgjengelig informasjon, som republikanerne på valgmøtet i Springfield, Virginia er overveldende optimistiske.

- Jeg synes McCain har gjort en god jobb, og de siste målingene, som uansett har vært partiske for Obama, at McCain tar innpå. Jeg tror McCain kommer til å vinne til slutt, absolutt, sier David Eppes, som tok turen til valgmøtet sammen med datteren Elsie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se de siste meningsmålingene her.

- Han svarer på alle poengene som Biden og Obama har kommet med, og han har gode svar. Jeg tror Obama har fått mye mer gratis enn McCain, og jeg tror McCain kommer til å vinne i Virginia, sier David Eppes til ABC Nyheter.

Travle dager

På alle arrangementer er Secret Services nærvær godt synlig.På alle arrangementer er Secret Services nærvær godt synlig.

Selv om McCain har en stor jobb å gjøre, så ser det ut som han har troen. Likevel viser statistikken at ingen republikansk presidentkandidat har klart å komme tilbake etter å ha ligget så langt etter på meningsmålingene, siden Ronald Reagan ble valgt til president i 1980.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er noen få poeng bak nå, men vi kommer sterkt nå. Dere som er her nå er ledere. Dere som har tatt dere tid til å komme hit på en lørdag har tatt et valg. Nå må jeg be dere om hjelp til å ringe til alle dere kjenner, og få dem til å stemme på tirsdag. Og be dem stemme på meg, sa John McCain fra talerstolen til øredøvende applaus.

McCain skal de siste dagene av valgkampen gjøre alt han kan for å ta igjen Obamas forsprang. Lørdag gjestet han tre steder i Virginia, før han endte opp på underholdningsprogrammet Saturday Night Live.

Mediehets

Flere tusen fremmøtte fikk ikke plass for å høre på McCain.Flere tusen fremmøtte fikk ikke plass for å høre på McCain.

Republikanerne har gjennom hele valgkampen anklaget de største mediene for å ta side for Obama. Det ble for så vidt bekreftet av en studie som viste MSNBC som den mest partiske kanalen, mens Fox faktisk viste seg å ha være like negativ mot begge kandidatene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av de republikanske politikerne som varmet opp for McCain benyttet anledningen til å anklage amerikanske medier for å ha en agenda mot McCain. Det var noe publikum tok i mot med glede. Flere ganger under arrangementet snudde folk seg mot medietribunen med taktfaste rop:

- We want Fox, we want Fox, we want fox, etterfulgt av like taktfaste krav om:

- Tell the truth, tell the truth, tell the truth.

Tito the builder

Joe the plumber-lookalikes har dukket opp over hele USA i valgkampen.Joe the plumber-lookalikes har dukket opp over hele USA i valgkampen.

Hvordan det går er det ingen som vet, men et artig fenomen, som faktisk har hatt ganske mye å si for republikanerne er Joe the plumber. Faktisk har Samuel Wurzelbacher nå fått egen agent og pressetalsmann. Men ikke bare det, han har også fått en rekke kloninger. En av dem, Tito the builder, hadde tatt turen til McCains valgmøte. Han fikk stor oppmerksomhet, blant annet fra tv-stasjonen MSNBC.