Arsenal dummet seg ut igjen

TOPPET KRANSEKAKEN: Robin van Persie ble utvist kvarteret før slutt. Foto: AP/Scanpix.

<pI trøbbel etter tap for "innkastlaget".</p

Stoke–Arsenal 2–1.

Flere enn Arsène Wenger må ha fått sjokk da Arsenal rotet bort seieren mot Tottenham onsdag. Da ”nederlaget” skulle revansjeres i dag, gikk det meste galt.

De hurtige teknikerne ble kjempet – og kastet – i senk.

Fadesen startet på verst tenkelig vis. 11 minutter var spilt da Stoke tok ledelsen på typisk vis. Nok en gang viste Rory Delaps innkast seg å være lagets kanskje farligste angrepsvåpen.

Angrepsvåpen: Rory Delap

Mot Sunderland onsdag scoret Ricardo Fuller etter et Delap-kast. I dag gjentok duoen suksessen.

Fuller banket Kolo Touré i luftduellen og stusset inn 1–0-målet.

Seyi Olofinjana doblet ledelsen kvarteret før slutt – og nok en gang var foranledningen et Delap-innkast. Olofinjana datt fremover og snublet ballen i mål.

To minutter etterpå tegnet Robin van Persie et godt bilde av situasjonen, da han på tåpelig vis fikk seg selv utvist. Nederlenderen angrep Stoke-keeper Thomas Sørensen etter at Sørensen hadde lokket ham til seg med ballen liggende på bakken, og dommeren dro opp det røde kortet.

Skader på angriperne

Dermed mister han etter alle solemerker storkampen mot Manchester United neste lørdag.

Gaël Clichys utligning på overtid ble en fattig trøst for Arsenal, som så både Emmanuel Adebayor og Theo Walcott forlate banen med skade.

Stoke vant 2–1, og påførte Arsenal lagets tredje serietap denne sesongen. Hvis Liverpool vinner mot Tottenham, er avstanden til tabelltoppen på ni poeng.

Les mer om Stoke og Arsenal på Startsiden.