Her er Premier League-guiden

I FØRERSETET: Steven Gerrard og Liverpool. Her etter matchvinnerscoringen mot Portsmouth. Foto: EPA/Scanpix.
 I FØRERSETET: Steven Gerrard og Liverpool. Her etter matchvinnerscoringen mot Portsmouth. Foto: EPA/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSiste nytt om alle helgens kamper.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham–Liverpool

White Hart Lane, avspark 18.30

Rundens høydepunkt, gjenoppstandne Tottenham mot serieleder Liverpool, avslutter en Premier League-lørdag som minner om klassisk 16.00-stil.

Harry Redknapps ønskestart i Spurs – fire av seks poeng, det siste etter et fantastisk comeback i 4–4-kampen mot Arsenal – vitner om at ligalederen kan forvente mer enn vanlig fra en tabelljumbo.

Se David Bentleys supermål mot Arsenal

I Spurs-forsvaret kan Ledley King returnere, mens Michael Dawson stadig er suspendert. Darren Bent er i scoringsform, har nettet tre på sine tre siste kamper.

Liverpools 1–0 over Portsmouth var det ubeseirede lagets syvende ettmålsseier denne Premier League-sesongen. Rafa Benítez sparte flere sentrale, som alle kan være tilbake i dag. Også Fernando Torres, som er tilbake i trening, kan rekke kampen hvor spisskollega Robbie Keane møter gamle lagkamerater.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham har ikke slått Liverpool de åtte siste innbyrdes ligaoppgjørene.

SE ALLE HØYDEPUNKTENE FRA PREMIER LEAGUE HER

Everton–Fulham

Goodison Park, avspark 13.45

Evertons elendige hjemmestatistikk, to poeng på fem kamper, plasserer laget på 12. plass. Store Marouane Fellaini har scoret to mål på de to siste, hvilket har skaffet The Toffees 1–1 mot Manchester United og 1–0 mot Bolton.

Også Fulham kommer fra sin første seier på lenge, med 2–0 mot Wigan. Andy Johnson scoret begge, og viser formtegn i grevens tid før møtet med gamleklubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tim Cahill kan være tilbake i startoppstillingen for Everton. Ingen av lagene sliter med vesentlige fravær.

Evertons Yakubu scoret hat-trick i samme oppgjør i fjor.

Se Fellaini score vinnermålet mot Bolton

Chelsea–Sunderland

Stamford Bridge, avspark 16.00

Chelsea ristet av seg hjemmetapet for Liverpool ved å banke Hull 3–0.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I ettermiddag mangler igjen Ricardo Carvalho, mens Joe Cole er usikker, i tillegg til Drogbas, Essiens og Ballacks fravær.

Sunderlands opptur med derbyseier over Newcastle knakk på Britannia Stadium onsdag, der Stoke vant 1–0. Mot Chelsea kan Kenwyne Jones være tilbake i startoppstillingen.

Eneste gang Sunderland har vunnet på Stamford Bridge siden 1957, var i 2001.

Manchester United–Hull

Old Trafford, avspark 16.00

Etter en sesongstart som nær sagt utelukker nedrykk, fikk Hull smake på toppnivået i Premier League i sitt 0–3-tap for Chelsea. Det blir neppe mye lettere på Old Trafford.

Der var Cristiano Ronaldo tilbake i form onsdag, da hans to mål senket West Ham. Hjemme har United vunnet alt siden 1–1-resultatet mot Newcastle i serieåpningen. Samtidig er Hull ligaens nest beste bortelag – med 13 av 15 poeng.

Se Ronaldo senke West Ham

Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Carrick er aktuell for å starte på United-midtbanen. Wayne Rooney og Edwin van der Sar er blant flere som trolig returnerer i startoppstillingen fra West Ham-kampen.

Stoke–Arsenal

Britannia Stadium, avspark 16.00

Skuffelsen var enorm i Arsenal da 4–2-ledelsen ble gitt bort til 4–4 mot Tottenham i midtukerunden. Det lignet ikke et gullag. I dag skal det gjenoppreises mot Stoke, som kommer fra sin tredje seier denne sesongen, mot Sunderland, og som med det klatret til 15. plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tony Pulis stiller ventelig uforandret i sitt forsøk på å ta en tredje strak hjemmeseier. For Arsenal er William Gallas høyst usikker, Emmanuel Eboue det samme, for et Arsenal-forsvar som må hamle opp med Rory Delaps lange innkast.

Offensivt viste Robin van Persie storform da han assisterte to scoringer, var arkitekt bak det tredje, og selv scoret det fjerde, mot Tottenham.

Artikkelen fortsetter under annonsen

West Bromwich–Blackburn

The Hawthorns, avspark 16.00

Som dårligste nyopprykkede lag befinner West Bromwich seg på 16. plass. Det følger av en tapsrekke på tre kamper. Mulighetene for at trenden snur, er til stede mot et Blackburn som har tatt to poeng på sine fire siste.

Morten Gamst Pedersen var tilbake på laget i 2–3-tapet for Aston Villa, og spiller trolig fra start igjen i dag.

Verre er det med storscorer Roque Santa Cruz, som er skadet. Heller ikke André Ooijer blir klar, mens Stephen Warnock og Vince Grella er usikre. For WBA er Kim Do-heon tilbake og aktuell på midtbanen.

Med et nytt tap er West Bromwich i småproblemer – i de to neste oppgjørene venter Liverpool og Chelsea.

Middlesbrough–West Ham

Riverside Stadium, avspark 16.00

Kronisk uberegnelige Middlesbrough vant 2–0 mot Manchester City onsdag, og går for å vinne sin annen strake kamp for første gang denne sesongen, mot et West Ham ute av form. Fire strake tap er fasiten for The Hammers, deriblant 0–2 for Manchester United sist. På bortebane er fire av fem tapt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Valon Behrami er ute, Carlton Cole suspendert, mens Scott Parkers skade gjør ham tvilsom med hensyn til spill. Boro mangler Huth og Shawky. Gareth Southgate ventes å stille uforandret fra sist.

West Ham, som ikke har scoret på sine siste tre, sliter tradisjonelt på Riverside, men vant tilsvarende oppgjør i fjor.

Portsmouth–Wigan

Fratton Park, avspark 16.00

Fire strake tap har sendt Wigan under nedrykksstreken. For Portsmouth på 7. plass fikk Tony Adams en vanskelig start på managerkarrièren som Harry Redknapps etterfølger da det ble 0–1-tap.

Jermaine Defoe ble benket i Adams’ 4–5–1. I dag vender klubbens toppscorer (fem ligamål) tilbake i tospann med Peter Crouch på topp i 4–4–2. Sol Campbell mangler i forsvaret.

Wigan går fri av vesentlige fravær.

Søndag:

Bolton–Manchester City

Reebok Stadium, avspark 17.00

Bolton sliter, som mange spådde på forhånd, under streken, og har tatt ett poeng på de tre siste. Manchester City, på sin side, fulgte i kjent stil opp 3–0-seieren over Stoke med å tape 0–2 for Middlesbrough.

De nyrike har et gap på syv poeng opp til Champions League-plassene. Om det skorter på stabilitet, renner målene inn: 23 nettkjenninger er flest i Premier League.

Pablo Zabaleta er tilbake etter suspensjon. I Bolton velger Gary Megson blant sine beste.

Mandag:

Newcastle–Aston Villa, St. James’ Park, 21.00