Meny

deUSYNLIGE blir hollywoodfilm

Ellen Doritt Petersen og Pål Sverre Valheim Hagens roller skal tolkes av Hollywood-skuespillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warner Bros har kjøpt rettighetene til filmen, og tilbudt Erik Poppe jobben som regissør.

- Dette er jo helt surrealistisk. Det er helt fantastisk egentlig, forteller en overveldet regissør til ABC Nyheter.

Erik Poppe har selv fått tilbud om å ha regi på filmen, men han har takket nei fordi han ønsker å bruke tiden sin på nye filmprosjekter.

Blir storfilm

Rettighetene til «deUSYNLIGE» er kjøpt opp av Warner Bros, et av de største amerikanske

filmselskapene. Det er foreløpig ikke bestemt hvem som vil regissere eller spille hovedrollene.

- Disse folka har jo tilgang på hvem de vil omtrent, men det er viktig at de finner noen modige og gode skuespillere, sier Poppe.

Han forteller at forhandlingene om de amerikanske rettighetene har foregått en stund og at det har vært flere amerikanske filmselskaper som har vært inne i bildet. Det var etter at «deUSYNLIGE» vant pris både for beste film og publikumsprisen under Hamptons International Film Festival i helgen at man fikk til en endelig avtale.

Sterkt inntrykk

- Vi merket i New York at folk syntes at filmen var vannvittig sterk. New York Times påpekte det i sin anmeldelse, og Alec Baldwin (kjent amerikansk skuespiller og produsent) uttalte at det var den sterkeste filmen han hadde sett på tjue år.

Det er den islandske produsenten Sigurjon Sighvatsson og den amerikanske produsenten Basil Iwanyk som vil være ansvarlige for prosjektet. Sighvatsson har tidligere produsert blant annet David Lynchs kultfilm «Wild at heart», mens Iwanyk for øyeblikket holder på med innspillingen av filmen «Brooklyn`s finest» med Richard Gere og Ethan Hawke i to av hovedrollene.

Poppe innrømmer at det er med et bankende hjerte at han nå overlater filmen sin i fremmede hender.

- Det er som om noen kommer og stikker av med datteren din, eller frir til henne, også får du bare håpe at det går bra. Men det blir sikkert kjempefint. Det er jeg overbevist om, sier han.

Vurderer Hollywood

Siden hans film «Hawaii, Oslo» var Norges Oscar-bidrag i 2004 har Poppe kontinuerlig fått tilbud om å regissere film i USA. Han utelukker ikke at det kan bli Hollywood-regissør av ham en gang.

- Det er litt som å få adgang til godtebutikken. Jeg har foreløpig takket nei til det meste, men det er det to prosjekter som jeg forhandler om ennå. Jeg skulle gjerne jobbet i USA siden det er så fantastiske skuespillere der. Samtidig tenker jeg at jeg nok kan gjøre dette best på norsk. Jeg er nok mer en europeisk enn en amerikansk filmskaper, sier han.

Nå er det bare èn kvinne som kan få ham til å revurdere å lage den amerikanske versjonen av «deUSYNLIGE».

- Det måtte være om Cate Blanchett takket ja til å spille, sier regissøren.

Les også:

Visjonæren Erik Poppe

Anmeldelse «deUSYNLIGE»

Film på ABC Nyheter

Filmanmeldelser på ABC Nyheter

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus