- Ingen grunn til utsettelse

<p class="hidden"><strong>HAR HASTVERK:</strong> Leder i Europabevegelsen, Grete Berget, ser ingen grunn til at regjeringen skal vente med å godta det omstridte tjenestedirektivet. Foto: Scanpix. </p>
HAR HASTVERK: Leder i Europabevegelsen, Grete Berget, ser ingen grunn til at regjeringen skal vente med å godta det omstridte tjenestedirektivet. Foto: Scanpix.

<pEuropabevegelsen ser ingen grunn til at regjeringen skal vente til etter valget med å få gjennom tjenestedirektivet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Striden om EUs tjenestedirektiv er en svært vanskelig sak for regjeringspartiene og store deler av fagbevegelsen i Norge.

Senterpartiet og SV er begge imot tjenestedirektivet.


Saken er så vanskelig for Norge, at EU nå ønsker å gi en frist til etter valget på å ta en beslutning.

Les også: EU gir Norge utsettelse

- Hva venter de på?

Generalsekretær i Europabevegelsen, Grete Berget, ser ingen grunn til å vente med beslutningen.

- Jeg tror ikke en utsettelse har noen realpolitiske følger. Hva mer skal regjeringen vente på? Den har utredet i det store og brede. Nå får de manne seg opp og få kvittert ut denne saken. De har hele tida visst at dette er en vanskelig sak. Jeg synes det er unødvendig å utsette, sier Berget til ABC Nyheter.

Berget er tidligere Barne- og familieminister for Arbeiderpartiet.

Fagforbundets leder Jan Davidsen, som også er medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre, er blant direktivets argeste motstandere. Han mener regjeringen nå må sørge for å legge ned veto mot direktivet.

Frykt for sosial dumping

Motstanderne viser blant annet til at tjenestedirektivet vil gjøre det vanskeligere å kjempe mot sosial dumping.

Dette avviser Grete Berget.

- Alle utredninger konkluderer med at dette ikke handler om sosial dumping. Debatten om tjenestedirektivet har vist at det er norsk lovgivning som håndterer sosial dumping, sier Berget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus