Sykehus klarer ikke bruke alle pengene

<p class="hidden">Divisjon for Psykisk helse ved Ahus går i pluss, til tross for ventelister. Foto:  Erlend Aas / Scanpiz. </p>
Divisjon for Psykisk helse ved Ahus går i pluss, til tross for ventelister. Foto:  Erlend Aas / Scanpiz.

<pPasienter står på venteliste, men Ahus har mer penger enn de klarer å bruke</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Divisjon for Psykisk helsevern ved Ahus i Lørenskog har mer penger enn de klarer å bruke. Hittil i år kan divisjonen vise til et overskudd på 12,7 millioner kroner, skriver Romerikes blad.

– I motsetning til flere tidligere år har vi i år vesentlig flere millioner kroner enn vi klarer å bruke. Vi har fått mer enn nok i år, bekrefter administrerende direktør Erik Kreyberg Normann.

Men til tross for at de kan vise til et millionoverskudd, har de ikke klart å bli kvitt ventelistene.

– Hvis det tas ut av sammenhengen, så forstår jeg at folk kan bli provosert. Men vi må se det i en sammenheng. Samlet sett skal vi gå i balanse. Overskuddet vil altså bli pløyet tilbake til psykiatrien, sier Normann ifølge avisen.

Grunnen til at divisjonen for psykisk helse går i pluss i år er blant annet, ifølge Normann, at sykehuset sliter med å rekruttere leger til psykiatrien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus