Krangler videre om helse

Visepresidentkandidat for Republikanerne, Sarah Palin, taler i Ohio onsdag. Presidentkandidat John McCain følger med i bakgrunnen. Foto: Scanpix/AFP.
Visepresidentkandidat for Republikanerne, Sarah Palin, taler i Ohio onsdag. Presidentkandidat John McCain følger med i bakgrunnen. Foto: Scanpix/AFP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pRepublikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin sier det kan bli aktuelt for henne å offentliggjøre rapporter om sin helsetilstand.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alaskas guvernør Sarah Palin uttalte onsdag at hun antakelig vil offentliggjøre rapporter fra legen om hennes helsetilstand, og sier ifølge MSNBC at de vil vise at hun aldri har vært alvorlig syk.

Palin stiller som visepresidentkandidat for republikanerne ved presidentvalget i USA 4. November, sammen med presidentkandidat John McCain.

Etter debatter omkring helsetilstanden til kandidatene den siste tiden, John McCain er 72 år gammel og Barack Obama tidligere røyker, er Palin den eneste av kandidatene i presidentvalget som ikke har diskutert sin helse eller tillatt offentliggjøring av slike journaler.

Demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden hadde for 20 år siden blodpropp i hjernen.

Republikanernes taushet om hennes medisinske bakgrunn ble et tema denne uken da The New York Times stilte spørsmål ved om 72 år gamle McCain vil være i stand til å stå løpet ut fire år som president. McCain ble operert for kreft i 1993 og 2000.

- Livet mitt har vært som en åpen bok, sa Palin til NBC Nightly News.

- Amerikanere fortjener å få vite om bakgrunnen, bekjentskapene og tilknytningene til en visepresidentkandidat, og jeg er villig til å fortsette å spille med åpne kort.

Palin svarte på direkte spørsmål om legejournalene at hun «om nødvendig» vil være villig til å offentliggjøre dem.