Tett løp i USA

Madame Tussauds Voksmuseum i London har laget denne fremstillingen av de to kandidatene i det amerikanske presidentvalget. Republikanernes John McCain til venstre, Demokratenes Barack Obama til høyre. Foto: Scanpix/AP.
Madame Tussauds Voksmuseum i London har laget denne fremstillingen av de to kandidatene i det amerikanske presidentvalget. Republikanernes John McCain til venstre, Demokratenes Barack Obama til høyre. Foto: Scanpix/AP.

<pEn fersk meningsmåling viser at John McCain tar innpå.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen om de to kandidatene i den amerikanske presidentvalgkampen har blitt jevnere etter den siste store debatten før valget. Republikanernes kandidat John McCain har fått økt sin oppslutning blant hvite velgere og velgere som tjener mindre enn 50 000 dollar årlig, ifølge en meningsmåling fra Associated Press-GfK.

Ifølge den samme meningsmålingen har Demokratenes presidentkandidat Barack Obama en oppslutning på 44 prosent og McCain 43 prosent. Om disse tallene stememr har konkurransen mellom de to kandidatene blitt jevnere etter den tredje og siste debatten i forkant av valget 4. november. En rekke andre meningsmålinger har de siste månedene vist en solid ledelse for Obama. Velgere som i utgangspunktet har vært tilbøyelige til å stemme republikansk ser ut til å være i ferd med å drive tilbake til sitt eget parti, melder AP.

For tre uker siden viste den samme målingen at Obama hadde økt sin oppslutning med sju prosentpoeng over McCain, noe som blant annet ble tilskrevet effektene av finanskrisen.

Blant andre ferske meningsmålinger viser en undersøkelse fra Fox news og Gallup Daily en ledelse med ni prosentpoeng for Obama, mens den daglige Rasmussen-undersøkelsen ga Obama en ledelse på 51 prosent mot 45 prosent, melder AFP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus