1 av 4 mener engelsk er bedre enn norsk

<p class="hidden">Særlig unge mener er enig i påstanden om at engelsk er et bedre språk enn norsk. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Særlig unge mener er enig i påstanden om at engelsk er et bedre språk enn norsk. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

<pHver fjerde nordmann mener at engelsk er et bedre språk enn norsk. Blant de unge mener over 40 prosent at engelsk er best.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en meningsmåling utført av Synovate for Språkrådet svarer til sammen 25 prosent at de er «helt enig» eller «delvis enig» i påstanden «engelsk er et bedre språk enn norsk».

I gruppen 15-24 år er til sammen 43 prosent enige i påstanden.

Bakgrunnstallene viser at menn i litt større grad enn kvinner oppfatter engelsk som et bedre språk enn norsk.

Holdningen som kommer fram i meningsmålingen, gir grunn til bekymring, mener Språkrådet. Slike holdninger kan framskynde en utvikling der norsk fortrenges av engelsk på områder som næringsliv, reklame, høyere utdanning og forskning.

– Når norske bedrifter innfører engelske stillingsbenevnelser i stedet for norske og bruker engelsk i reklame rettet mot norske forbrukere, er det med på å sende et signal om at norsk ikke duger. Når norske forskere velger å ikke skrive artikler og bøker på morsmålet sitt, er også det med på å påvirke holdningene til norsk, sier informasjonssjef i Språkrådet Svein Arne Orvik.

Språkrådets oppfordring til reklamefolk, bedriftsledere og forskere er klar: Bruk norsk når du kan, engelsk når du må. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus