Lommemannen-saken har kostet 12 millioner

<pEtterforskningen av lommemannen-saken har kostet minst 12 millioner kroner. Nå ber etterforskerne om mer tid og penger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi trenger både penger og etterforskere. Hvis vi ikke får det, vet jeg ikke helt hva vi skal gjøre, sier etterforskningsleder Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt til VG.

Den 56 år gamle bergenseren som foreløpig er siktet for 41 overgrep, har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen 11. januar. Mellom 10 og 15 politifolk har jobbet med saken det siste året, og så langt har etterforskningen kostet politiet minst 12 millioner kroner, skriver avisen. Av disse pengene har 3,5 millioner kommer gjennom ekstrabevilgninger fra Politidirektoratet.

Politiet mistenker at mannen har forgrepet seg på minst 160 barn og vil i nær framtid ta en avgjørelse på hvor store ressurser som skal brukes på saken. Etterforskerne har allerede brutt sitt eget tidsskjema og trenger derfor både mer tid og penger. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus