Ap rykker fra Frp

<p class="hidden"><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">MISTER STØTTE:</span> Siv Jensen og Frp faller i oppslutning ifølge en ny måling. Foto: Scanpix </p>
MISTER STØTTE: Siv Jensen og Frp faller i oppslutning ifølge en ny måling. Foto: Scanpix

<pArbeiderpartiet går solid fram, mens Fremskrittspartiet går enda mer tilbake. Det er hovedkonklusjonen fra NRKs ferske partimåling</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet holder stand som landets klart største parti på målingen Norstat har gjort for NRK. Mens Ap legger på seg 2,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 32,2 prosent, faller Frp 2,9 prosentpoeng og lander med det på 26,3 prosent.

Siv Jensens parti er likevel suveren nummer to. Høyre ligger et lite hav bak, med en oppslutning på 15,2 prosent, etter en oppgang på 1,8 prosentpoeng.

Aps regjeringskolleger SV og Sp faller begge tilbake, SV med 1 prosentpoeng til 7,5 prosent og Sp med 0,8 prosentpoeng til 4,5.

Hos opposisjonen faller KrF tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,7 prosent, mens Venstre går fram 1,4 prosentpoeng til 5,9. Også Rødt løfter seg noe (pluss 0,2 til 1,5). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus