Etterforskes ikke som drap

<p class="hidden"> I denne leilighten på Skullerud i Oslo død kvinnen.</p>
 I denne leilighten på Skullerud i Oslo død kvinnen.

<p Døde av naturlige årsaker etter innbrudd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som ble funnet død etter at noen brøt seg inn i leiligheten hennes tirsdag kveld, døde av naturlige årsaker.

Den foreløpige obduksjonsrapporten slår fast at den 84 år gamle kvinnen som ble funnet død i leiligheten sin på Skullerud i Oslo døde av naturlige årsaker.

– Resultatene av obduksjonen, sammenholdt med kvinnens legejournaler, gjør at vi kan slå fast at kvinnen hadde en sykdom som førte til at hun døde, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB

Ringte politiet før hun døde

Kvinnens dødsfall var ikke stressrelatert.

– Dødsfallet har ingen sammenhengen med innbruddet. Døden skyldes sykdom som er påløpt før det inntrufne, slik at dette ikke er en sak som vil bli etterforsket som drap, sier Rohde.

Kvinnen ringte selv og meldte fra til politiet tirsdag kveld. Hun fortalte at en mann hadde kommet på døren hennes, og utgitt seg for å være fra e-verket. Han skal ha sagt at hun hadde vunnet 800 kroner i et lotteri, og at han trengte pinkoden hennes for at hun skulle få gevinsten.

Advarer eldre

Da kvinnen nektet, tvang mannen seg inn i leiligheten hennes. Der skal han ha gått rundt og sett på stikkontaktene hennes. Etter at han hadde dratt, oppdaget kvinnen at det var forsvunnet smykker fra leiligheten.

Politiet fikk melding om to eller tre tilsvarende innbrudd tirsdag, og ytterligere ett i onsdag. De arbeider nå med å finne gjerningsmannen, som de mener står bak innbrudd i flere bydeler i hovedstaden.

– Vi advarer nå eldre spesielt mot å åpne for mennesker som sier at de har vunnet noe og som vil ha pinkodene deres, sier politiinspektør Rohde. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus