- Jeg har hatt fryktelig vondt

<p class="hidden">Kronprinsesse Mette-Marit møtte pressen etter sitt besøk på den skandinaviske skolen i Kiev onsdag formiddag. Foto: SCANPIX</p>
Kronprinsesse Mette-Marit møtte pressen etter sitt besøk på den skandinaviske skolen i Kiev onsdag formiddag. Foto: SCANPIX

<pDet var en glad Mette-Marit som besøkte den skandinaviske skolen i Kiev onsdag. Men mandagens hjernerystelse hadde tydelig satt en støkk i kronprinsessen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har slått meg kraftig i hodet og hatt fryktelig vondt i kroppen. Jeg har fått en lett hjernerystelse, sa kronprinsesse Mette-Marit da hun møtte pressen to dager etter det dramatiske fallet.

Blid, litt blek, men uten synlige skader besøkte hun onsdag den skandinaviske skolen Scandinavian Gymnasium, der barn og ungdom lærer svensk, dansk, finsk og norsk.

Vil fortsette

Hun hadde på seg lave sko, gikk rolig og behersket og så seg tydelig ekstra godt for, forteller Scanpix-fotograf Lise Åserud som følger kronprinsessens reise.

– Hun ble møtt med en tradisjonell velkomsthilsen med brød og salt. Hun brøt brød, spiste litt og hilste på barna som sto i folkdrakt. Etterpå var det musikk og dans, men kronprinsessen danset ikke, forteller Åserud.

Mette-Marit er i Ukraina i egenskap av å være spesialutsending for FNs organisasjon for arbeid mot aids. Hun holdt en tale til elevene og svarte begeistret på spørsmål om sykdommen, som hun mener man må passe på å snakke åpent om.

– Jo mer man snakker om den, jo lettere blir det kanskje å takle sykdommen på sikt, mente kronprinsessen, som understreket at hun ønsker å fortsette i jobben som spesialutsending for UNAIDS.

Til lege torsdag

Etter fallet og hjernerystelsen mandag, måtte Mette-Marit droppe resten av programmet den dagen. Også tirsdagens program i Kiev ble amputert. Onsdag uttrykte hun tydelig glede over å være i sving igjen.

Etter at Mette-Marit har reist hjem til Norge onsdag kveld, planlegger hun å besøke lege allerede torsdag.

Opprinnelig skulle hun reist til London onsdag, men på grunn av hjernerystelsen ble dette besøket avlyst. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus