- Jeg har mer erfaring enn Obama

ERFARING: Visepresidentkandidat Sarah Palin mener hun er godt rustet til jobben hvis hun blir valgt. Foto: Scanpix.
ERFARING: Visepresidentkandidat Sarah Palin mener hun er godt rustet til jobben hvis hun blir valgt. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSarah Palin slår på stortromma og sier Obama, og ikke hun selv, er den som sliter med erfaring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kveld gjorde visepresidentkandidat Sarah Palin et langt intervju med CNN. Til tv-kanalen fortalte hun om sine planer for USA, og ikke minst kom hun med et angrep på presidentkandidat Barack Obama.

- Vi liker ikke å skryte av oss selv, men jeg har mer erfaring enn Barack Obama. Han hadde vel 300 dager som folkevalgt før han ble presidentkandidat, og da var ikke det i en rolle der han styrte noe som helst, sier Palin.

Skal jobbe med energi

Hun benyttet også anledningen, som John McCain har gjort før henne, til å peke på Obamas manglende erfaring på det internasjonale planet. Joseph Biden, Obamas visepresidentkandidat, sa søndag at det ikke ville ta lang tid før verden ville teste en nyvalgt president.

- Det vil ikke ta seks måneder som det gjorde for Kennedy. Vi kommer til å ha en internasjonal krise, en skapt krise, som vil sette Obama på prøve, sa Biden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Takk for advarselen, repliserte Palin tirsdag.

Videre fortalte Palin om sine planer for å reformere både regjeringen og energipolitikken hvis hun og McCain blir valgt.

- Det er min spesialitet

- Det kommer til å bli en reform av staten. Det trengs. Det er det jeg har gjort når jeg var ordfører i Wasilla, og det jeg gjorde som guvernør i Alaska, og jeg har arrene som beviser det. Du må ta tak i dette. Spesialinteresser og politikere som kun tar vare på seg selv er det som er galt, og man må ikke være redd for å angripe det, sier Palin.

Ifølge Palin har McCain allerede bedt Palin om å jobbe med en satsing på egenproduksjon av energi i USA.

- Det har vært min spesialitet som guvernør, og som tidligere leder for tilsynet som regulerer energiproduksjon i Alaska. Jeg ser fram til å ta tak i dette. Det handler både om vår nasjonale sikkerhet og veien til økonomisk framgang, sa Palin.