- Jeg har mer erfaring enn Obama

<p class="hidden">ERFARING: Visepresidentkandidat Sarah Palin mener hun er godt rustet til jobben hvis hun blir valgt. Foto: Scanpix. </p>
ERFARING: Visepresidentkandidat Sarah Palin mener hun er godt rustet til jobben hvis hun blir valgt. Foto: Scanpix.

<pSarah Palin slår på stortromma og sier Obama, og ikke hun selv, er den som sliter med erfaring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld gjorde visepresidentkandidat Sarah Palin et langt intervju med CNN. Til tv-kanalen fortalte hun om sine planer for USA, og ikke minst kom hun med et angrep på presidentkandidat Barack Obama.

- Vi liker ikke å skryte av oss selv, men jeg har mer erfaring enn Barack Obama. Han hadde vel 300 dager som folkevalgt før han ble presidentkandidat, og da var ikke det i en rolle der han styrte noe som helst, sier Palin.

Skal jobbe med energi

Hun benyttet også anledningen, som John McCain har gjort før henne, til å peke på Obamas manglende erfaring på det internasjonale planet. Joseph Biden, Obamas visepresidentkandidat, sa søndag at det ikke ville ta lang tid før verden ville teste en nyvalgt president.

- Det vil ikke ta seks måneder som det gjorde for Kennedy. Vi kommer til å ha en internasjonal krise, en skapt krise, som vil sette Obama på prøve, sa Biden.

- Takk for advarselen, repliserte Palin tirsdag.

Videre fortalte Palin om sine planer for å reformere både regjeringen og energipolitikken hvis hun og McCain blir valgt.

- Det er min spesialitet

- Det kommer til å bli en reform av staten. Det trengs. Det er det jeg har gjort når jeg var ordfører i Wasilla, og det jeg gjorde som guvernør i Alaska, og jeg har arrene som beviser det. Du må ta tak i dette. Spesialinteresser og politikere som kun tar vare på seg selv er det som er galt, og man må ikke være redd for å angripe det, sier Palin.

Ifølge Palin har McCain allerede bedt Palin om å jobbe med en satsing på egenproduksjon av energi i USA.

- Det har vært min spesialitet som guvernør, og som tidligere leder for tilsynet som regulerer energiproduksjon i Alaska. Jeg ser fram til å ta tak i dette. Det handler både om vår nasjonale sikkerhet og veien til økonomisk framgang, sa Palin.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus