Kommer tilbake i 2009

<p class="hidden">En litt friskere og mer vital utgave av Aerosmith. Foto: Universal Music Group (promo)</p>
En litt friskere og mer vital utgave av Aerosmith. Foto: Universal Music Group (promo)

<pDe aldrende, men skadeskutte rockerne i Aerosmith er ivrige på å lage nytt album.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steven Tyler og resten av medlemmene i Aerosmith har store planer om å komme tilbake i 2009.

Blant flere gjøremål, håper veteranene blant annet å ferdigstille et nytt album. De skal allerede være godt i gang med innspillingen av låtene.

- Vi sitter på en del musikk som vi allerede har spilt inn med tanke på et nytt album, sier gitarist Brad Whitford til bransjemagasinet Billboard.

- Vi har ikke vært tilbake i studio for de siste finjusteringene for å få det helt ferdig, og jeg vet foreløpig ikke helt når det vil skje. Men forhåpentligvis skjer det heller før enn senere, legger han til.

Første med nytt på åtte år

Det nye albumet vil bli Aerosmiths første utgivelse med eget materiale siden de ga ut «Just Push Play» i 2001. «Honkin' On Hobo», som ble sluppet i 2004, besto hovedsaklig av coverlåter.

Her under lanseringen av «Guitar Hero: Aerosmith» i sommer. Foto: Ed Ou (AP/Scanpix)Her under lanseringen av «Guitar Hero: Aerosmith» i sommer. Foto: Ed Ou (AP/Scanpix)

At de aldrende rockerne i Aerosmith ikke er ungdommer lenger har de merket tydelig den siste tiden. Det er ikke først og fremst på grunn av musikken de har skapt overskrifter.

Gitarist Joe Perry var i mars gjennom en omfattende kneoperasjon, mens frontmann og vokalist Steven Tyler i vår tilbrakte mesteparten av sin tid på en rehabiliteringsklinikk i California etter en skade i foten.

- Man skulle tro vi var et fotballag eller noe sånt, sier Whitford med et flir, men legger kjapt til at helseproblemene innad i bandet ikke bør bekymre fansen for Aerosmiths videre fremtid.

- Ikke stort å gjøre med

- Det er kanskje over gjennomsnittet bekymringsfullt, men det er egentlig ikke stort vi kan gjøre med det. Som en rekke andre ting i livet, kan man ikke bare overse det. Vi blir jo bare eldre, konkluderer han.

Whitford legger til at det ikke bare er negativt å oppleve denne typen ting:

- Det er egentlig litt fint å få anledning til å få litt fritid og tilbringe tid med familien. Jeg tror ikke at vi noen gang har hatt så mye fritid. Det er en stor forandring. Jeg er ikke vant til dette.

Selv om helsetilstanden til kollegene i Aerosmith ikke er helt optimal om dagen, så tar likevel ikke Brad Whitford seg helt fri fra gitaristtilværelsen. Han turnerer for tiden med all-star-besetningen Experience Hendrix, hvor et knippe mer eller mindre profilerte rockgitarister spiller Jimi Hendrix' låter. Turneen pågår frem til 7. november.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus