Erik Thorstvedt om Spurs-krisen:

- En avskrevet sesong

<p class="hidden"> </p>
 

<pErik Thorstvedt kommer med en nedslående melding til alle Spurs-fans: - Sesongen kan allerede avskrives. Den tidligere Tottenham-keeperen advarer imidlertid mot å røre manager Juande Ramos´ stillin

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorstvedt spilte selv i Spurs fra 1989 til 1996, og ble kalt "Erik the Viking". Han mener dagens Tottenham-utgave er for veik, og må trykke mer til for å vinne fotballkamper.

- Hovedproblemet slik jeg ser det så langt i år er at de er altfor puslete. Det er for lite pondus og kraft i spillet. Nå må de legge tanker om finspill til side, brette opp ermene og trøkke til. Det er allerede nå en avskrevet sesong. De må redde skinnet og spille seg gradvis bedre. Så får de håpe at det er mulig å komme seg til en cupfinale. Det kan Ramos, sier Thorstvedt til ABC Nyheter.

- Gi ham tid

At han kan vinne cuper har Ramos bevist til gangs. Han en en cupgrosist av rang og har blant annet vunnet UEFA-cupen to ganger, Supercupen en gang og han tok også Tottenham til Ligacupgull i fjor, få måneder etter at han tok over på White Hart Lane. TV2-profilen Thorstvedt sier Ramos må få ro.

- Nå håper jeg bare de ikke begynner å kødde med Ramos, og gir ham tid. Det er en del poeng fram, men tar de et par tre-poengere er det straks mye lysere. Han bør ikke få ubegrenset med tid, men nå har de Arsenal og Liverpool i to av de tre neste kampene, så det er vel ikke riktig tid å kreve poeng på nå. Samtidig så har de tatt poeng mot Chelsea allerede i år, så kanskje det er en bra greie for dem å møte de beste.

Engelsk presse rapporterer om at deler av fansen ønsker styreformann Daniel Levy og eierne ENIC ut av sjefsstolen, og at de vil uttrykke sin misnøye i søndagens viktige hjemmekamp mot Bolton. Thorstvedt ser ikke helt poenget med det.

- Jeg tror ingen demonstrasjon er fruktbart, og jeg kjenner ikke hvilken motivasjon de skulle ha for det. Det er hvertfall ikke klassiske ting som at klubben ikke har brukt nok penger, sier han.

Savner en plan

Thorstvedt savner å se en helhetlig plan over Spurs så langt i år. Han tror dette kan skyldes de mange nye ansiktene som kom i sommer, samt avgangen til spissparet Keane og Berbatov.

- Det virker som om spillerne er usikre på hvordan de spiller. Alle mener Modric er en kjempespiller, men det er så klart lettere å komme inn i et lag som fungerer og er i medgang. Kanskje har de fått for mange nye inn på en gang med Bentley, Modric, Corluka osv. Det har vært store utskiftninger. Men de har jo også vært uheldige, kanskje med unntak av mot Chelsea, sier den tidligere Tufte-treneren.

At årets Spurs-lag ikke engang er en skygge av det man hadde trodd før sesongen, er en underdrivelse, men Thorstvedt håper og tror at skiftet kommer for dem snart.

- Dette hadde jeg selvsagt aldri trodd før sesongen. Selv om de mistet noen sentrale spillere i sommer så har de også handlet godt, og jeg trodde de skulle gjøre det bra i år. De vant 5-0 mot Roma en uke før seriestart og spilte fantastisk fotball, så dette er utrolig overraskende. Men jeg venter på et omslag, og det må komme. For det er ikke mye du kan gjøre. Man kan ikke kjøpe spillere nå, de må bare få elementene på plass på trening, sier Erik Thorstvedt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus