Graver etter lik på Gran Canaria

<p class="hidden"> </p>
 

<pPolitiet har fengslet en 47 år gammel mann som kan ha forgrepet seg på 402 kvinner. Man mener også han kan stå bak en rekke mord, blant annet på barn han har kidnappet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Canariposten har nå representanter for Nacional de Policía og la Guardia Civil startet graving etter likdeler i området el Albergue de Animales i Arucas kommune, nord på Gran Canaria, sammen med mannskaper fra sivilforsvaret og hæren.

Det var i dette området den 47-årige mannen tok med ofrene sine i en hvit van, og politiet utelukker ikke at mannen kan ha begått drap og gravd ned likene her.

Politifolkene jobber både med skraper og spader, de bruker spesialtrente likhunder og de bruker metalldetektor for å være sikre på at de ikke overser noe.

Mange saker

47-åringen ble arrestert lørdag for litt over en uke siden, og for hver dag som går lekker politiet nye opplysninger i saken til de kanariske mediene. Og så langt er mannen siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep, fire tilfeller av kidnapping, ett mordforsøk, fire alvorlige trusler og et ran.

Og politiet holder nå alle teorier åpne, også at mannen kan ha kidnappet noen av barna som de senere årene er forsvunnet på Gran Canaria, og det er blant annet de savnede barna man nå graver etter, skriver Canariposten.

- Det er ikke nevnt verken navn eller nasjonalitet på kvinnene som har blitt utsatt for overgrep foreløpig. De driver fortsatt og etterforsker denne saken, og det vil ta cirka ti dager, sier konsul Gry Rustad ved det norske konsulatet på Gran Canaria til Nettavisen.

Sjekker DNA

Politiet sjekker mannens DNA mot prøver som er tatt av 402 kvinner som kan ha blitt voldtatt eller seksuelt mishandlet av mannen på Kanariøyene siden 2002. Den 47 år gamle mannen skal i utgangspunktet forgrepet seg på kvinner i alderen 20 til 40 år, men ble for noen år tilbake anmeldt for misbruk av sin åtte år gamle niese, skriver Canariposten.

Politiet holder alle teorier åpne, og utelukker ikke at han også kan ha begått drap. Han sjekkes nå opp mot flere forsvinninger på øya, blant annet de to barna Sara Morales og Yeremi Vargas.

Sara Morales forsvant sporløst fra sitt hjem i bydelen Escaleritas, Las Palmas 31. juli 2006 da hun var 14 år gammel. Yeremi Vargas, som den gang var 7 år, forsvant sporløst fra sitt hjem i Vecindario, sør på Gran Canaria 10. mars, 2007. I begge sakene står politiet uten spor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus