Sier nei til landslaget

<p class="hidden">Lene Mykjåland (f.v) Guro Knutsen, Siri Nordby og Marie Knutsen og Marit Fiane Christensen vil foreløpig ikke spille mer for det norske landslaget. Foto:Scanpix</p>
Lene Mykjåland (f.v) Guro Knutsen, Siri Nordby og Marie Knutsen og Marit Fiane Christensen vil foreløpig ikke spille mer for det norske landslaget. Foto:Scanpix

<pFem Røa-spillere har inntil videre takket nei til å fortsette å spille på Norges EM-klare kvinnelandslag i fotball. Ifølge VG er det i protest mot landslagsledelsen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem er Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland. I en pressemelding som de sendte ut tirsdag, to dager etter at Røa sikret seriegullet, sier de fem:

– Vi ønsker ledere som får ut det beste i hver enkelt av oss spillere, og naturlig nok da også det beste i laget. Dessverre sitter ikke vi igjen med den oppfatningen etter å ha vært en del av landslaget. Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling, og selv om det snakkes om takhøyde, oppleves den ikke som reell for oss, står det i pressemeldingen.

– Dette er noe av begrunnelsen for at vi Røa-spillerne som deltok i OL har bestemt oss for å takke nei til landslaget inntil videre. Hadde vår totalopplevelse av å spille på landslaget vært mer positiv, ville vi prioritert annerledes.

Ifølge VG Nett bunner avgjørelsen i misnøye med Bjarne Berntsens ledelse som toppet seg på et spillermøte i Moskva 2. oktober, rett etter at EM-plassen ble sikret. Berntsen skal ha reagert kraftig på spillernes motvilje mot en ny samling noen uker etter sesongslutt.

Angivelig skal landslagssjefen ha hevdet at spillerne forlanger tilrettelegging og krever mye, men «aldri gir noe tilbake». Dette skal ha skapt sterke reaksjoner.

Savn

Det står ikke noe om dette i pressemeldingen, men det gjøres klart at spillerne savner noe i en ellers ambisiøs satsing.

– NFF har i år startet prosjektet «Jenteløftet», som har som mål å styrke norsk kvinnefotball. For landslagsutøvere har dette medført at de økonomiske rammebetingelsene er blitt mye bedre. Landslagsledelsen har i stor grad bidratt til denne positive utviklingen, skriver de fem, og gjør det klart at det ikke er nok.

– Det økonomiske er ikke vår drivkraft for å spille fotball verken på klubb- eller landslag. Vi er ambisiøse utøvere og tar fotballen seriøst. Det er viktig for oss å operere i motiverende omgivelser og samtidig ha det gøy og gi publikum og TV-seere god underholdning. På landslaget har gleden av å spille fotball vært liten den siste tiden, og vi kjenner på at vi «ofrer» mer enn vi får igjen.

Offer

Ordet «ofre» er neppe tilfeldig valgt. Ifølge VG Nett skal Bjarne Berntsen på spillermøtet i Moskva ha gitt landslagsspillerne beskjed om at «viljen til å ofre noe er noe av forskjellen på håndball- og fotballjentene».

– Vi har gitt tilbakemelding til landslagsledelsen om våre meninger og hvordan vi har opplevd situasjonen. Vi har forståelse for at opplevelsen kan være annerledes fra landslagsledelsen og andre sin side, skriver de fem i pressemeldingen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus