Irak skylder Drillo millioner

<p class="hidden"> Egil «Drillo» Olsen og assistent Otto Ulseth har fortsatt ikke fått utbetalt lønningene sine fra det irakiske landslaget i fotball. Foto: Scanpix </p>
 Egil «Drillo» Olsen og assistent Otto Ulseth har fortsatt ikke fått utbetalt lønningene sine fra det irakiske landslaget i fotball. Foto: Scanpix

<pÅtte måneder etter at de måtte gå fra trenerjobben i Irak, venter Egil Olsen og Otto Ulseth fortsatt på etterlønn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem måneder etter at Egil «Drillo» Olsen og assistent Otto Ulseth hadde signert kontrakter til 1. august 2010 fikk begge sparken.

Og åtte måneder etter at duoen etter uker med rykter fikk bekreftet sine avganger, har de fortsatt ikke fått sine kontraktsfestede lønninger.

Saken ble i vår klaget inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Det er en seig og treig materie. Jeg har ikke fått noe svar på klagen vår, og purret Fifa for vel en uke siden, sier Drillo-advokat Gunnar Martin Kjenner til NA24.

Ifølge den ferske boken «Bortekamp – Med Drillo i Midtøsten» tjente Drillo og Ulseth henholdsvis 40.000 og 20.000 euro i måneden. Med dagens eurokurs på 8,80 kroner tjente den tidligere norske landslagssjefen 352.000 kroner i måneden som Irak-trener.

Irak hadde akkurat blitt asiamestere da Drillo tok over. Han ledet landslaget til det krigsherjede landet i tre kamper; 2-3-tap mot Qatar og deretter 7-0-seier over Pakistan og en målløs returkamp mot samme motstander.

De norske trenerne fikk lønn ut januar, men begge hevder å ha en kontraktsfestet rett til etterlønn i fire måneder. Den kan koste Det irakiske fotballforbundet opp mot 2,1 millioner kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus