Drillo beskylder fotballforbundet for avtalebrudd

<p class="hidden"> </p>
 

<pEgil «Drillo» Olsen beskylder Norges Fotballforbund (NFF) for avtalebrudd i en ny bok, melder TV 2.no.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kapittelet «Selvmål av NFF» kommer det fram hvordan fotballforbundet og generalsekretær Karen Espelund etter forfatternes mening brøt avtalen om å sponse landslaget i Irak.

Utenriksdepartementet (UD) satte av midler for å bidra til å forene nasjonene gjennom fotballen. Departementet ga NFF ansvaret for å fordele midlene i en to-delt-ordning. Det irakiske landslaget og bredde-/kvinnefotball.

«Generalsekretæren i Norges Fotballforbund saboterte offisiell norsk utenrikspolitikk, blant annet med den begrunnelse at hun som »borger var uenig", skriver Egil Olsen og Otto Ulseth i boken.

- Det er kanskje ikke så rart at Karen Espelund og Norges Fotballforbund var mest opptatt av bredde- og kvinnefotball, men det var en del av avtalen at de skulle støtte landslaget, sier Drillo.

Til slutt ga NFF etter og ga støtten til det irakiske landslaget. Kort tid senere fikk den norske trenerduoen sparken.

- Vi hadde behov for å skrive om eventyret som varte i fem måneder, bakgrunnen for hvorfor vi dro, og ikke minst om hvorfor vi fikk sparken. Noe som var veldig underlig, sier Egil Olsen til TV 2 Sporten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus