– Hvem skal stoppe dem?

<p class="hidden">Chelsea-spillerne feirer 5-0-seier over Middlesbrough. Hvem kan slå dem nå, spør Thor-Rune Haugen. Foto: EPA/Scanpix.</p>
Chelsea-spillerne feirer 5-0-seier over Middlesbrough. Hvem kan slå dem nå, spør Thor-Rune Haugen. Foto: EPA/Scanpix.

<pCanal+-kommentator Thor-Rune Haugen hyller Chelsea, Hull og Wayne Rooney, og spør hvordan det går an å prestere som Tottenham gjør.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelseas sesongstart står ikke en millimeter tilbake for forventningene, og i helgen smadret det skadepregede mannskapet Middlesbrough med 5–0 på bortebane. Det betyr stadig tabelltopp 20 av 24 poeng på åtte kamper.

– Det var mildt sagt imponerende, spesielt 2. omgang. Nesten på grensa til at de går på vannet. Det er lett å la seg imponere over dem, og det er lett å spørre spørsmålet: Hvem skal stoppe dem nå?

Det sier Canal+’ kommentator Thor-Rune Haugen, som knapt har sett et bedre og mer komplett fotballag noensinne.

– Det er i så fall lenge siden. Alt må relateres til sin tid. Det er forskjell mellom de beste og en del dårligere, og den er større enn for noen år siden. Det faktum at de spilte med et svakere lag, setter prestasjonen i enda sterkere lys, selv om de som kommer inn, jo vil gjøre alt for å vise seg frem, sier Haugen til ABC Nyheter.

Se alle høydepunktene fra Premier League-runden på ABC TV.

– Slipper ut av fengsel

Parallelt med Chelseas poengfangst halser Liverpool videre. Når Chelsea spiller uavgjort, spiller også Liverpool uavgjort, og når Chelsea vinner, gjør Liverpool det samme – om enn ikke like overlegent. Helgens 3–2-seier over Wigan var fjerde gang i årets Premier League-sesong at Rafa Benítez’ røde sjakkbrikker snudde til seier etter å ha ligget under.

– Jeg vet da søren hva det kommer av. De kan ikke fortsette å rote seg bort i førsteomgangene, for før eller siden vil de rett og slett lure seg selv. Men Wigan har faktisk et godt lag. Vi skal ikke glemme at de slo laget som ligger som nummer tre (Hull), 5–0 på bortebane, sier Thor-Rune Haugen, som kommenterte kampen og ble imponert over Premier League-toppscorer Amr Zakis andre mål.

– Det var et fantastisk mål av Zaki, kanskje det fineste jeg har sett denne sesongen. Man må ta av seg hatten, det er fantastisk for oss som ser på.

– Liverpool slipper ut av fengsel, på en måte, og det er lov til å stille seg spørsmålet om de hadde greid det hvis ikke Valencia hadde blitt utvist der, sier Haugen, som synes utvisningen var riktig.

Les alt om Premier League-runden her

Rooney i storform

Arsenal fulgte opp konkurrentenes triumfer ved å snu 0–1 til 3–1 mot Everton, og på Old Trafford avsluttet Manchester United en bunnsolid kveld for de fire store ved å knuse West Bromwich 4–0. Wayne Rooney var regissør både regissør og hovedrolleinnehaver, og bekreftet sin praktfulle form.

– Han viser i den kampen hvor viktig han er, det er han som får hull på byllen. United gjør omtrent det samme som Chelsea, sier Thor-Rune Haugen og utdyper:

– Igjen bekrefter de hvor stor forskjellen på de beste og de tredje beste er blitt etter hvert. Det er klart du må få bakoversveis når de scorer fire goaller der i annen omgang, men det tok jo tid, og det er kanskje litt urovekkende for United-fansen, men de er likevel såpass i dytten – de er med og har en kamp til gode, og vinner de den, er de på 3. plass.

– Så til de grader et friskt pust

Ingen kan si seg overrasket over at de fire store er i ferd med å feste grepet i toppen. Men at nyopprykkede Hull, Premier League-debuterende Hull, skulle ligge på 3. plass med fem seire på åtte kamper, vil sjokkere de fleste. I helgen ble det en noe ufortjent 1–0-seier hjemme mot West Ham.

– Det er fantastisk moro med Hull. Det skal sies at West Ham var bra, og ut fra sjansene hadde de vel så mye fortjent å vinne. Men Hull har et killerinstinkt som det bare er å gi seg over for, sier Thor-Rune Haugen.

– Evnen til å vinne jevne kamper er fantastisk. Det minner om Wigan for noen år siden. Hull er så til de grader et friskt pust, understreker han entusiastisk, før tankene slår over på kriserammede Tottenham.

– Rykker ikke ned

Spurs tapte igjen, denne gang mot Stoke etter en utrolig dramatisk kamp, og bunner tabellen med to poeng.

– Må bare nevne Tottenham. Hvis Newcastle vinner, er det plutselig fem poeng opp. Det går ikke an, rett og slett, spesielt med tanke på den gode sesongoppkjøringen de hadde, mener Haugen, som mener han har fått sett for lite av Tottenham til å stille noen sikker diagnose.

Han tror imidlertid trenden snart snur.

– Vi vet at Spurs i alle år har hatt noen perioder hvor alt går på skinner, og så noen hvor ingenting lykkes. Denne sesongen har ingenting lykkes, men før eller siden snur det. De kommer ikke til å rykke ned, sier Haugen.

Spisskrise i Newcastle

I kveld avsluttes den åttende Premier League-runden når sesongens andre store fiaskolag, Newcastle, tar imot Manchester City, med Haugen på kommentatorplass.

– City har slitt fælt på bortebane, men noe som tilsier at det ikke går veien for Newcastle, er skadeproblemene. Michael Owen er ute, og det er nesten en spisskrise. Martins er usikker, Viduka og Smith er ute. Spørsmålet er hvem de skal bruke på topp. Jeg er spent på City borte, de har slitt der i det siste, sier han.

– Det kan bli en veldig artig kamp.


Les mer om Premier League på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus