Debuterer i world cup

<pIver Kristian Bjerkestrand (21) jubler etter at han får sin World Cup-debut i Sölden. - Dette er som en drøm for meg, og er utrolig moro, innrømmer stortalentet fra Skjetten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iver Kristian Bjerkestrand. Foto: Skiforbundet.Iver Kristian Bjerkestrand. Foto: Skiforbundet.

- Det blir selvfølgelig utfordrende å starte langt bak, men skal prøve alt jeg kan. På europacup-renn i fjor klarte jeg å prestere til tross for svake startposisjoner, forteller Iver Kristian Bjerkestrand til Skiforbundets hjemmesider.

Hans beste resultat er en 8. plass i storslalåm fra et europacup-renn i fjor.
- Jeg kan ikke forvente så mye, men lover å gi alt. Dette blir en kjempeerfaring å ta med seg videre.
Iver Kristian Bjerkestrand er en av de unge og lovende på Europa Cup-laget, og trodde ikke at han fikk sjansen i World Cup allerede i premieren.
- Det er klart at jeg er eldst på laget, og bør sette «standarden». Men dette er ekstra hyggelig, sier Iver.
Han har høye målsettinger i årets sesong, og 21-åringen legger ikke skjul på at pallen i europacup-renn er målet.

- Døren er åpen
- Vi synes det er veldig spennende at Iver får prøve seg. Han er for første gang på landslaget i år, og leverte flere sterke resultater i fjor. I sesongoppkjøringa har han fortsatt å utvikle seg. Iver skal første og fremst kjøre europacup-renn i året sesong, men døren er åpen mellom lagene hvis man presterer, sier landslagssjef Marius Arnesen til Skiforbundets hjemmesider.

De norske som stiller i Sölden er: Nina Løseth, Lene Løseth, Aksel Lund Svindal, Iver Kristian Bjerkestrand, Truls Ove Karlsen og Kjetil Jansrud. Lars E. Myhre prioriterer trening i fartsdisiplinene og stiller ikke på startstreken i Sölden.

På programmet i Sølden står storslalåm for kvinner (lørdag) og menn (søndag).

NRK sender direkte fra mennenes storslalåm, som også blir Aksel Lund Svindals comeback.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus