Stormer i kø utenfor Vestlandet

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

<pFlere stormer vil feie inn over Vestlandet denne uka. Det er varslet vind med storms styrke både mandag ettermiddag, onsdag og natt til fredag, får NTB opplyst ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er varslet full storm i Sogn og Fjordane mandag. Utpå ettermiddagen vil det også bli spesielt høy flo i dette området, opplyser vakthavende meteorolog Unni Nilssen til NTB.

Ikke ekstremvær

– Vi har ikke mottatt varsel om ekstremvær, og det er derfor ikke tatt spesielle forholdsregler, sier beredskapssjef hos Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, Haavard Stensvand, til NTB.

Heller ikke politiet har iverksatt tiltak.

– Det er naturligvis kompliserende med full storm og såpass høy vannstand i ettermiddag, men foreløpig har vi ikke sett grunn til spesielle forberedelser, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Stig Inge Hauge, til NTB.

Også i Hordaland og i den sørlige delen av Møre og Romsdal blir det sterk vind og høy flo i dag. Vinden vil komme opp i liten storm i Hordaland og sterk kuling i Møre og Romsdal.

Dreier sørvest

– Til å begynne med vil vindretningen være sørlig. Da vil stormen feie langs kysten. Når høyvannet kommer inn i ettermiddag vil vindretningen dreie sørvest. Da kan vinden bli sterk også et stykke innover i landet, sier vakthavende meteorolog Unni Nilssen.

Kombinasjonen storm og høy flo kan gjøre store skader dersom vinden får tak innover i fjordene.

Møre og Romsdal ser ut til å få den sterkeste vinden onsdag, men det ligger an til storm både sør og nord for Stad både onsdag og natt til fredag.

Vannstanden ser mandag ut til å bli 50-80 centimeter høyere enn det som er oppgitt i tidevannstabellen på hele kyststrekningen fra Lista til Kristiansund. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus