Fikk god pris for Titanic-minner

Millvina Dean er den siste gjenlevende etter Titanic-forliset. Foto: Scanpix.
Millvina Dean er den siste gjenlevende etter Titanic-forliset. Foto: Scanpix.

<pDen siste gjenlevende etter Titanic-forliset, 96 år gamle Millvina Dean, fikk gode priser for minnene hun auksjonerte bort lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne kofferten var en av gjenstandene som auksjonert bort. Foto: Scanpix.Denne kofferten var en av gjenstandene som auksjonert bort. Foto: Scanpix.

Blant gjenstandene som ble solgt på auksjonen, var en 100 år gammel koffert med klær hun fikk fra snille mennesker i New York etter å ha blitt reddet fra skipskatastrofe i Atlanterhavet i 1912.

Se ABCTV: Må selge Titanic-minner

– Denne kofferten var alt de eide i verden, sa auksjonarius Andrew Aldridge før auksjonen.

Sjeldne bilder og en samling brev knyttet til Titanics forlis gikk også under hammeren lørdag, og innbrakte til sammen 355.000 kroner, ti ganger mer enn det Aldridge hadde håpet på.

Millvina Dean var bare to måneder gammel da Titanic gikk ned, og ble reddet sammen med moren og broren. Faren var blant de nærmere 1.500 som omkom i forliset.

For to år siden havnet 96-åringen på pleiehjem i England. Da hun ikke lenger hadde råd til å betale kost og losji, så hun seg nødt til å auksjonere bort Titanic-minnene. Inntektene fra lørdagens auksjon kommer derfor godt med.

– Det er snakk om et stort pengebeløp og jeg er sikker på at hun vil bli svært glad når jeg forteller henne hvordan aksjonen gikk, sier Andrew Aldridge. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus