Toppmøter mot krise

Nicolas Sarkozy, George W. Bush og José Manuel Barroso er enige om toppmøter. Foto: REUTERS/SCANPIX
Nicolas Sarkozy, George W. Bush og José Manuel Barroso er enige om toppmøter. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pUSAs avtroppende president George W. Bush, hans franske kollega Nicolas Sarkozy og EU-kommisjonens president José Manuel Barroso varsler en serie toppmøter om den globale finanskrisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første toppmøtet skal holdes i USA, rett etter det amerikanske presidentvalget, heter det i en felles kunngjøring fra de tre som lørdag møttes på Bushs feriested på Camp David.

– Det forventes at det blir holdt i løpet av november, sier en talsmann for Det hvite hus. Bushs etterfølger skal velges 4. november, men vil først tiltre etter årsskiftet.

Ledere fra hele verden skal under det første møtet vurdere de framskritt som er gjort for å møte den internasjonale finanskrisen og forsøke å bli enige om prinsippene for reformer som er nødvendig for å hindre en gjentakelse og sikre global vekst, heter det videre.

Senere skal det holdes toppmøter for å iverksette de avtaler som inngås, om konkrete steg for å etterleve disse prinsippene, heter det i kunngjøringen fra Bush, Sarkozy og Barroso.

Det blir ikke antydet noen tidsplan for når toppmøtene skal holdes, bortsett fra det første som trolig vil bli holdt innen utgangen av året.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tilbudt Sarkozy å benytte FN-hovedkvarteret i New York for det første toppmøtet, men Bush gjør det klart at USA blir vertskap for dette. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus